ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 17. kolo

Slovan Rosice mají titul v kapse. Ziskem čtyř bodů o tomto víkendu potvrdily suverenitu i to, že je žádný z pronásledovatelů již nemůže dostihnout. Blahopřeji. Marodka ve Slavii Praha značně komplikuje dohrání soutěže v oficiálním termínu.

Nechval dne před večerem. Ještě ve středu to vypadalo, že soutěž dohrajeme bez větších problémů, ale opak je pravdou. Stav a systém odkládání utkání začíná být neúnosný včetně předkládání lékařských potvrzení. Na jejich vyžadování nejsme určitě oprávněni.  Slavie Praha oznámila u třech hráček neschopnost hrát o tomto víkendu a dodala potvrzení od lékaře. Víkendové zápasy jak řádného kola KK Jihlava – Slavie Praha, tak nedělní dohrávka KK Blansko – Slavie Praha byly odloženy, a to značně komplikuje dohrání soutěže v řádném termínu. Stav tohoto problému je v řešení. Ve zbývajících utkáních tohoto kola zvítězily domácí celky ve dvou utkáních a hostující rovněž ve dvou. Dvě nedělní dohrávky ovládly domácí celky. Slovan Rosice převálcovaly KC Zlín 7:1 a SKK Náchod jen těsně přehrál TJ Valašské Meziříčí 6:3 o 36 kuželek. Domácí hráčka Martina Hrdinová porazila v tomto utkání 611 kuželek a hostující hráčka Klára Tobolová 605 kuželek.

Slovan Rosice po výhrách v sobotu nad KK Blanskem 5:3 a v nedělní dohrávce 7:1 nad KC Zlínem potvrdily svoji suverenitu a opět dosáhly na mistrovský titul. Žádný celek je již nemůže bodově dostihnout. Blahopřeji. Doj o další medailové posty je otevřen.  Na konci tabulky je situace dost nepřehledná při nestejném počtu odehraných utkání. Uvidíme po příštím víkendu, kdy se hraje většina dohrávek.

Šestistovky padly v tomto kole tři. V nedělních dohrávkách rovněž tři. Nejlepší výkon kola zahrála hráčka SKK Rokycany Linda Lindman, která porazila 630 kuželek. V Rosicích porazily Nikola Tatoušková 611 Natálie Topičová 610 kuželek. Pořadí jednotlivkyň nedoznalo po tomto kole změn. Vedení drží hráčka Slovanu Rosice Nikola Tatoušková (605,23). Druhá je Olda Hejhalová Slavie Praha 604,20 a třetí v pořadí je další hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová (598,59).

Rosice hostily v tomto kole Blansko a v závěru hostující hráčky dotahovaly jasné vedení domácích. Rosice nakonec zvítězily 5:3 o 23 kuželek. SKK Náchod zvítězil v tomto kole v Přerově 6:2 a přiblížil se tak k zisku některého z medailových postů. SKK Rokycany povolily hráčkám KC Zlína zisk tří bodů ze hry. V poražených kuželkách, ale byly v konečném součtu o 102 lepší a zvítězily 5:3. V tabulce drží druhou příčku. Třetí Náchod, který na ně ztrácí jeden bod má jedno odložené utkání k dobru. TJ Valašské Meziříčí zvítězilo na Konstruktivě poměrem 6:2, když domácí zahrály špatně. Hráčkám Valašského Meziříčí se naopak dařilo. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Nikola Tobolová, která porazila 590 kuželek.

Datum: 27. 3. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa