ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 20. kolo

Tabulku i po tomto kole vedou SKK Hořice s náskokem jednoho budu na Centropen Dačice. Dačice mají jedno odložené utkání k dobru.

V tomto kole se hrálo pouze pět utkání. Klokani požádali o odklad utkání z důvodu nemoci. Čekám na slíbená lékařská potvrzení. Domácí družstva uhrála tři výhry a hosté dvě. Tabulku vedou po nadále tomto kole SKK Hořice s náskokem jednoho budu na druhé Dačice. Ty mají jedno odložené utkání k dobru. Na konci tabulky je poslední Lokomotiva Tábor se ziskem devíti bodů a předposlední TJ Valašské Meziříčí se ziskem jedenácti bodů.

Šestistovek padlo v tomto kole sedm. Nejlepší výkon zahrál Mojmír Holec v Dačicích, kde porazil na domácí dráze 621 kuželek. Stejný výkon zahrál i David Urbánek z SKK Hořice v Duchcově. Pořadí jednotlivců i po tomto kole vévodí Zděněk Ransdorf ze Sokola Duchcov průměrem z průměrů 631,10. O druhou příčku bude velký souboj. Na tu se posunul po tomto kole David Urbánek z SKK Hořice 608,91. Druhý Mojmír Holec z Centropenu Dačice klesl na třetí 607,88.

KK Vyškov hostil KK Zábřeh a bez větších problémů zvítězil 7:1 o 81 kuželek.  Na jediný bod hostů dosáhl ve střední části utkání Josef Sitta. Vedoucí Hořice zvítězily v tomto kole v Duchcově, kde zvítězily jasně 7:1 o 228 kuželek. Domácí nestačili, a tak jediný bod pro Duchcov uhrál Milan Stránský po těsné výhře nad Ondřejem Černým. Dvě šestistovky v utkání zahráli hosté. Radek Kroupa porazil 611 kuželek a Dominik Ruml rovných 600. Jihočeské derby v Táboře ovládli hráči Lokomotivy České Velenice. Zvítězili 6:2 o 40 kuželek. Hráči Lokomotivy České Velenice ovládli úvod utkání. V dalším průběhu bralo obě družstva po bodu. Domácím se nedařilo snížit náskok hostů v poražených kuželkách, a tak si oba body odvážejí České Velenice. Jedinou šestistovku v utkání zdolal hráč Lokomotivy České Velenic Zdeněk Dvořák, který porazil 612 kuželek. Druhý celek v pořadí Centropen Dačice hostil TJ Valašské Meziříčí. Hosté v utkání domácím nestačili, a prohráli 7:1 o 142 kuželek. Jediný bod pro Zábřeh uhrál ve střední části utkání Tomáš Juřík, který porazil 618 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Mojmír Holec, který porazil 621 kuželek. TJ Třebíč hostila Slovan Rosice, potřebovala vyhrát, a to se jí podařilo. Hostům se v úvodu utkání nedařilo, a tak domácí získali vedení 2:0 o 85 kuželek což nebývá v Třebíči zvykem. Další průběh utkání byl vyrovnanější. Ve středí části i v závěru braly oba celky po bodu a když domácí hráč Lukáš Vik porazil v závěru utkání 605 kuželek nebylo o vítězi pochyb. Nejlepší výkon v hostujícím celku zahrál Adam Palko, který porazil 596 kuželek.

Datum: 19. 3. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa