ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 19. kolo

Tabulku po tomto kole vedou i nadále SKK Hořice s jednobodovým náskokem na Centropen Dačice, které ale mají jedno neodehrané utkání k dobru.

Poměr vítězných utkání v tomto kole mezi domácí a hostujícími celky 3:3. Venku zvítězili v tomto kole hráči Centropen Dačice v Českých Velenicích, KK Vyškov ve Valašské Meziříčí a Sokol Duchcov v Dobřanech. Čelo tabulky po tomto kole beze změn. Stále na vedoucí příčce SKK Hořice s jednobodovým náskokem na Centropen Dačice, které mají jedno odložené utkání k dobru. V pořadí na konci tabulky se nic nezměnilo. Všechna družstva v tomto kole prohrála.

Šestistovek padlo v tomto kole jedenáct. Nejvíc se dařilo hráčům Centropenu Dačice v Českých Velenicích. Mojmír Holec porazil 637 kuželek a Josef Brtník 624 kuželek. Třetí nejlepší výkon kola zahrál hráč Lokomotivy České Velenice Branislav Černuška, který porazil 617 kuželek.  Pořadí jednotlivců i po tomto kole vévodí Zděněk Ransdorf že Sokola Duchcov průměrem z průměrů 631,10. O druhou příčku bude velký souboj. Druhý Mojmír Holec z Centropenu Dačice 607,69 a třetí David Urbánek z SKK Hořice 607,40.

Poslední celek tabulky TJ Valašské Meziříčí B hostil KK Vyškov a na své soupeře od úvodních hodů nestačil. Jediný bod pro domácí uhrál ve středná části utkání Daniel Šefr. Nejlepší výkon v zápase zahrál hostující hráč Ondřej Ševela, který porazil 609 kuželek. Jihočeské derby mezi Lokomotivou České Velenice a Centropenem Dačice bylo hodně vyrovnané. Z výhry se nakonec radovali hosté po výhře 5:3 o 52 kuželek. SKK Hořice hostily v tomto kole TJ Třebíč a po dobrém výkonu zvítězily 6:2 o 89 kuželek. Hráči domácího celku začali utkání dvěma šestistovkami, když Radek Kroupa porazil 609 kuželek a David Urbánek 602. Další dvě části utkání byly podstatně vyrovnanější. Hráči TJ Třebíč získali dva body a Lukáš Vik 597 těsně prohrál s Dominikem Rumlem 599. Ztráta v poražených kuželkách však byla příliš velká. Klokani hostili v tomto kole Lokomotivu Trutnov a opět na body nedosáhli. Prohráli 7:1 o 183 kuželek. O jediný bod pro domácí se postaral Jiří Vícha po výhře nad Milošem Civínem (2:2) o pět kuželek. Hráči Lokomotivy Trutnov porazili celkově 3577 kuželek, když na šestistovky dosáhli Jiří Zemánek 612, Radek Jalovecký 601 a Zdenek Ransdorf 604. Tato výhra posílá Duchcov mezi kandidáty o medailové posty. KK Zábřeh přehrál v tomto kole doma jasně Lokomotivu Trutnov 7:1. Trutnov podal v Zábřehu jen průměrný výkon, a to na zisk bodů nemohlo stačit. Nejlépe z hostujícího celku zahrál Roman Straka. Porazil sice 587 kuželek, a to na zisk bodu nestačilo. Jediný bod pro hosty uhrál Ondřej Stránský po výhře nad Adamem Mísařem. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Josef Sitta, který porazil 600 kuželek. Slovan Rosice přehrál v tomto kole bez větších problémů Lokomotivu Tábor poměrem 7:1. Pouze úvodní část utkání byla vyrovnaná, když jediný bod pro hosty uhrál Karel Smažík po výkonu 575. To bylo ze strany hostů vše. V dalším průběhu již dominovali pouze domácí hráči. Nejlepší výkon v utkání zahráli domácí hráči Dalibor Matyáš a střídající Adam Palko, když dosáhli výkonu 588 poražených kuželek.

Datum: 13. 3. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa