ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 13. kolo

Stejně jako v minulých kolech se opět dva zápasy nehrály. Rosice si výhrou nad SKK Rokycany pojistily vedení v tabulce. Překvapivá výhra KK Jihlavy v Přerově. Jana Braunová tam porazila 644 kuželek.

Opět se hrálo neúplné kolo. Z důvodu nemoci byly odloženy dvě utkání. Doufejme, že je tomu konec a od příštího týdne budeme mířit ke zdárnému konci soutěže. Nové termíny části odložených utkání jsou naplánovány. Na dořešení nových termínů čeká osm utkání.

Ze tří odehraných utkání tohoto kola dvě vyhrály domácí a pouze v jednom se z výhry radovaly hostující hráčky. Zadařilo se překvapivě KK Jihlavě v Přerově, kde domácí celek přehrály poměrem 5:3 o 56 kuželek. Dvě jihlavské hráčky nedosáhly na pětistovku, ale výhru v poražených kuželkách zajistila hostujícímu celku vynikajícím výkonem Jana Braunová, která ve druhé části utkání porazila 644 kuželek, spolu s Petrou Dočkalovou zajistily Jihlavě zisk bodu a tím byla zkáza pro domácí hráčky dokonána. V Rosicích se utkaly celky z čela tabulky. Hráčky Rokycan držely krok s domácími pouze v úvodu utkání. Obě i přes dobré výkony těsně prohrály a od toho se odvíjel další průběh utkání. Střed ovládly rosické hráčky a ty si v závěru mohli dovolit střídání pro rozehrání rosické hráčky, když Naďu Dobešovou vystřídala Andrea Axmanová. Díky tomu dosáhla na jediný bod pro hostující celek Simona Koutníková. Výhrou si rosické hráčky pojistily vedení v tabulce na rozdíl tří bodů, a to mají dvě odložená utkání k dobru. Hráčky Rosic tak míří k zisku dalšího mistrovského titulu. Konstruktiva Praha hostila v tomto kole Zlín a zvítězila 5:3 o 78 kuželek. Úvod utkání ovládly domácí hráčky, když získaly plná počet bodů. Ve střední části přidala bod Marie Chlumská a to při dostatečném náskoku v poražených kuželkách stačilo na celkovou výhru. Zbývající body braly zlínské hráčky.

Datum: 27. 2. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa