ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 7. kolo

Hráči Centropenu Dačice doma v jihočeském derby ztratili doma bod a jsou druhé. Dačicím nepomohl k výhře ani nejlepší výkon kola v podání Jirky Němce, který porazil 661 kuželek. Tabulku vedou po šňůře šesti výher za sebou hráči SKK Hořic.

Sedmé kolo přineslo jedinou výhru hostujícího celku, tři domácích a utkání v Dačicích a ve Vyškově skončila nerozhodně. Doposud vedoucí Centropen Dačice klesl po domácí remíze na druhou příčku. Ne vedoucí příčku tabulky se posunuly hráči SKK Hořic po šňůře šesti výher v řadě.  Na sestupovou předposlední příčku klesli po domácí prohře hráči TJ Třebíč se ziskem čtyř bodů a poslední jsou Rosice, které mají na svém kontě tři body.  V tomto kole padlo třináct šestistovek. Nejlepší výkon podal hráč Centropenu Dačice Jirka Němec, který porazil 661 kuželek. Zdeněk Ransdorf porazil v Duchcově 647 kuželek a Tomáš Maroušek hráč Lokomotivy České Velenice porazil v Dačicích 632 kuželek. Rovných 630 kuželek porazil v Táboře domácí hráč Martin Filakovský, hostující Adam Palko porazil 627 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivců nadále vede Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov průměrem 637,50, druhý je Radim Metelka z Valašského Meziříčí 590,00 a třetí místo drží Jirka Němec průměrem 588,31.

KK Vyškov hostil TJ Valašské Meziříčí a po dramatickém průběhu utkání přenechal hostujícímu celku bod po remíze 4:4, když při zisku dvou bodů ze hry  porazili domácí hráči o tři kuželky více. Před poslední dráhou vedli domácí o jedenáct. V utkání průměrných výkonů vystoupil z šedi průměru pouze hostující hráč Radim Metelka, který porazil 609 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Josef Touš, který porazil 557 kuželek.

Sokol Duchcov hostil Klokany z Dobřan o po výborném výkonu celého družstva je vyprovodil z kuželny kanárem po výhře 8:0 o 351 kuželek. Od úvodních hodů bylo jasné, kdo je na kuželně pánem. Domácí postupně získali všechny body a na kuželky zvítězili o 351 kuželek. Skvělou formu potvrdil domácí hráč Zdeněk Ransdorf, který porazil 647 kuželek. Další dvě šestistovky připojily jeho spoluhráči Jiří Zemánek 618 a Milan Stránský 621.

Lokomotiv a Trutnov se rozehrává. Podruhé za sebou doma přes 3400 kuželek. Po zlepšeném výkonu přehrála jasně KK Zábřeh 7:1. Jediný bod pro KK Zábřeh uhrál Marek Ollinger, který v závěru utkání jako jediný pokořil šestistovku výkonem 607 poražených kuželek. Z domácích byl nejlepším hráčem Ondřej Stránský, který porazil 594 kuželek.

Lokomotiva Tábor po dvou domácích prohrách za sebou konečně doma bodovala. Po dobrém výkonu přehrála Slovan Rosice 6:2. Domácím vyšel úvod utkání, po kterém vedli 2:0 o 119 kuželek. Další průběh zápasu byl vyrovnaný, ale domácím již náskok z úvodu stačil na celkovou výhru. O dvě šestistovky se v závěru utkání postarali domácí Martin Filakovský 630 a hostující Adam Palko 627

Dramatické utkání se hrálo v Dačicích, kde v jihočeském derby proti Lokomotivě České Velenice ztratili domácí bod po remíze 4:4, když získali ze hry pouze dvě výhry, ale porazili o 68 kuželek více než domácí. Hosté měli v podstatě v úvodu a ve střední části mírně navrch. Před závěrem vedli 3:1 o 36 kuželek. V závěr utkání získala obě družstva po bodu, a tak domácímu celku zachránil bod po vynikajícím výkonu (661) Jirka Němec, který umazal náskok domácích až na konečných plus 63 kuželek.

TJ Třebíč opět doma rozdávala body a nepodařilo se jí přerušit šňůru vítězství SKK Hořic. Hosté tak mají na svém kontě již šestou výhru v řadě. Třebíči nevyšel vůbec úvod utkání, když jeho hráči prohráli oba duely a ztratili 38 kuželek. Ve střední části získal pro domácí bod Jaroslav Tenkl, ale v kuželkách opět domácí ztratili dalších 26 kuželek. V závěru jedinou šestistovkou v utkání (618) eliminoval Dominik Ruml nejlepšího v dresu domácích Lukáše Vika a bylo rozhodnuto.  

Datum: 13. 11. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa