ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS U18 Slovinsko – den druhý

I druhý den mistrovství světa patřil soutěži týmů, tentokrát se však boje o cenné kovy zúčastnily týmy dorostenců.

Celkem se představilo 11 družstev, z nichž 3 nastoupily v neúplném počtu. Devátou příčku obsadili zástupci Itálie následováni týmem z Rumunska a Estonska. Slovensku se nepodařilo navázat na předchozí bronzový úspěch z MS v Rokycanech v roce 2019 a pro tentokrát se muselo spokojit s 8. místem, když dorostenci společně dosáhli na výkon 2187 kuželek.  8 kuželek je dělilo od sedmé příčky, kterou si pohlídali představitelé z Polska.

Šestí skončili rakouští hráči, kteří si od minulého mistrovství polepšili o 4 místa. Na pátém místě se zastavil tým z Chorvatska,  jemuž ani druhý nejvyšší nához dne v podání Hecimovice nepomohl k vyššímu umístění.   Němečtí reprezentanti si určitě přáli obhájit prvenství z minulého MS v Rokycanech. Cestu za zlatem jim však ztížil výkon Jonase Bähra, když svou hru zahájil výkonem 118 bodů. I přes střídání hráče výkon týmu nestačil na lepší než  nepopulární „bramborovou“ příčku. A to už se dostáváme k medailovým pozicím…

Bronz si díky vyrovnaným výkonům odvezou hráči Srbska, když společně porazili 2284 kuželek. Výkon 2299 kuželek znamenal zisk stříbra pro maďarský tým, k čemuž výrazně přispěl Martin Cserpnyak nejvyšším náhozem dne 627 poražených kuželek. Ze zlata se radoval tým ze Slovinska, který jako jediný pokořil hranici 2300. Společnými silami předvedli perfektní výkon 2329 poražených kuželek. Není divu, když hned tři hráči se umístili mezi sedmi nejlepšími výkony dne.

V úterý jsou na řadě tandemy.

Datum: 23. 8. 2021 | Sekce: Reprezentace | Autor: Marie Říhová