ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vyhlášení výsledků ankety „Šestka dvacetiletí“

Představujeme vám výsledky jarní neoficiální ankety „Šestka dvacetiletí“, která si dala za cíl zpestřit lockdownový nečas a trochu oživit kuželky v našich myslích.

Výsledky naleznete ve videoprezentaci na konci tohoto článku. Dovolte mi však jen krátce anketu a její vyústění shrnout.

Idea uspořádat anketu vzešla z Výkonného výboru ČKA, který v době, kdy opět nebylo možné vyhlásit anketu o nejlepší kuželkáře sezóny, chtěl alespoň částečně udržet kuželkářský život tímto počinem. Byla oslovena odborná i laická veřejnost s cílem vybrat nejlepší ženskou a mužskou šestici posledních dvaceti let. Odbornou veřejnost zastupovala zhruba padesátka kuželkářských odborníků, kteří na základě svého nejlepšího vědomí a svědomí dali svůj hlas šestici žen a mužů. Skupina vybraných odborníků zahrnovala především reprezentační trenéry, mistry světa, funkcionáře, statistiky a manažery klubů, kteří byli s uplynulými dvěma dekádami spojeni.

Hlasovací model byl jednoduchý, když každý nominovaný obdržel jeden bod a šestice s nejvyšším bodovým ziskem se stala šestkou dvacetiletí. Zároveň mohl každý z hlasujících určit jednoho muže a jednu ženu z vybrané šestice jako ty podle něj vůbec nejlepší. Určení jedinci sice nedostali bod navíc do hodnocení, ale ti s nejvyšším počtem preferenčních bodů byli vybráni jako kapitáni nejlepšího družstva. Následně proběhlo hlasování veřejnosti, která vybírala z dvanácti nejúspěšnějších v anketě odborné.

Výsledky nejsou překvapivé. Nebudu z nich prozrazovat nic víc než to, že jako kapitány odborná komise vybrala Naďu Dobešovou a Zdeňka Gartuse, kteří dostali za úkol vymyslet ideální sestavu pro hypotetické finálové utkání na mistrovství světa proti výběru Německa. Můžete posoudit jejich výběr a případně jej porovnat s vaší vlastní sestavou.

Závěrem se sluší poděkovat. V první řadě za organizační výbor děkuji osloveným odborníkům, kteří dostáli své erudici a opravdu odpovědně sestavili své výběry. V neposlední řadě je však nezbytné poděkovat i vám. Účast v online formuláři byla opravdu ohromující. 231 hlasujících značně překročilo všechny předpoklady a snad i tužby. Ještě jednou vám proto děkuji a těším se na účast v další anketě.

Přeji příjemné léto a rychlý návrat do formy.

Lukáš Dařílek, šéfredaktor KuLi

P.S.: Omlouvám se za mírné zdržení s vyhlášením výsledků, ale moje paní trvala, že svatba má přednost před kuželkami. :-)

Datum: 22. 6. 2021 | Sekce: Kuželkářské ankety | Autor: Lukáš Dařílek