ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2020/21 – 4. kolo

Další ztráta Slavie Praha po remíze v Zábřehu. Na čele SKK Náchod stále bez ztráty bodu.

Ve čtvrtém kole soutěže neuhrála domácí družstva žádnou výhru. Pouze bod za remízu si odváží Slavia Praha ze Zábřehu. Na čele tabulky bez ztráty bodu zůstává i po tomto kole SKK Náchod, který dokázal zvítězit v Přerově. Bez prohry jsou rovněž hráčky Slovanu Rosice, ale ty zatím odehrály pouze dvě utkání. Na posledním místě tabulky jsou hráčky KK Zábřeh, které v tomto kole uhrály v domácím prostředí první bod.

V Zábřehu ustály domácí hráčky utkání s těžkým soupeřem a uhrály bod, když na kuželky se Slavií prohrály o 66, ale získaly čtyři výhry. Koncovka byla hodně dramatická. Jitka Killarová a Lenka Horňáková to měly proti Olze Hejhalové a Heleně Gruszkové hodně těžké. Obě nakonec svoje duely vyhrály na kuželky, když na pomocné body to bylo v obou případech 2:2. Lenka Horňáková zahrála dvě výborné dráhy 156 a 153 a to stačilo na výhru o 21 kuželek. Jitka Killarová vyhrála dvě úvodní dráhy a v dalším průběhu se již Olga Hejhalová nezvládla dotáhnout a prohrála o 6 kuželek. Slavii letos severní Morava nesvědčí. Po prohře ve Valašském Meziříčí přišla ztráta bodu v Zábřehu.

SKK Náchod udržel čisté konto i po tomto kole. V Přerově vyhrál úvod utkání 3:1 o 39 kuželek. Z domácího celku se dařilo pouze Pavlíně Procházkové, která porazila 582 kuželek a to byl nejlepší výkon v utkání. Ve druhé části zápasu byly na body lepší domácí, ale na kuželky prohrály další tři, a to v konečném součtu znamenalo výhru hostujícího celku 5:3 o 42 kuželek.

Hráčky TJ Valašského Meziříčí po minulé domácí výhře nad Slavií Praha zklamaly. Po slabším výkonu porazily cca o 150 kuželek méně, a to na poměrně dobře hrající Jihlavu nestačilo. Domácí sice úvod vyhrály 2:0 o 24 kuželek, ale to bylo vše. V dalším průběhu zápasu braly body jihlavské hráčky na konečných 5:3. Tečku v tomto utkání udělala výborným výkonem Jana Braunová, která jako jediná pokořila v utkání šestistovku, když porazila 607 kuželek.

Hráčky KC Zlína, které byly před tímto kolem na chvostu tabulky zatím bez zisku bodu, potřebovaly v Blansku uspět, a to se jim podařilo. Blansko mělo v utkání obrovskou smůlu, když v domácím prostředí ztratily 2,5 bodu po prohře o dvě kuželky Lenka Kalová a o jednu Eva Wendl. Nejlepší z Blanska Zdeňka Ševčíková, která porazila 606 kuželek stejně jako její soupeřka Michaela Matlachová, zahrála nejlepší výkon, protože vše měly obě hráčky v náhozu shodné, kromě chyb, kterých měla na svém kontě o čtyři méně domácí hráčka. KC Zlín porazil celkově o 35 kuželek více a zvítězil tak 6,5:1,5.

Máme před sebou čtrnáctidenní pauzu tak doufejme, že nepřijde žádná pohroma a 10. října budeme pokračovat stejně jako doposud.

Datum: 26. 9. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa