ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2020/21 – 3. kolo

Slavia Praha nadělila kanára Zlínu po výkonu 3645 poražených kuželek. Olga Hejhalová porazila vynikajících 675 kuželek. Byla radost se na to dívat. Na čela tabulky zatím bez porážky SKK Náchod.

Třetí kolo soutěže přineslo čtyři vítězství domácích družstev a pouze v jednom utkání zvítězily hostující hráčky, když v Rokycanech uhrál výhru Spartak Přerov. Na čele tabulky jsou bez ztráty bodu hráčky SKK Náchod a na konci tabulky na body nedosáhly celky KK Zábřeh a KC Zlín.

Slavia Praha podala v domácím prostředí vynikající výkon, nadělila kanára KC Zlínu 8:0, jeho hráčky porazily celkově 3645 kuželek. Zlín dosáhl pouze na 5,5 pomocných bodů. „Čulda“ v domácím družstvu byla Vlasta Kohoutová na vynikajících 582 kuželek. Tři hráčky hodily víc jak 590 a dvě pokořily šestistovku. Helena Gruzsková porazila 607 kuželek a na nejlepší výkon v utkání dosáhla Olga Hejhalová, která porazila vynikajících 675 kuželek. Vyrovnané dráhy, a to jí zůstával v hodně případech po otvírce jeden kolek. Dalo se na to dívat. Úplně jsem zapomněl, že vařím a přismahl jsem maso.

Na čele tabulky jsou i po tomto kole hráčky SKK Náchod, které zatím neprohrály. Hostily KK Zábřeh a bez větších problémů zvítězily 7:1. Dařilo se domácí Anetě Cvejnové, která zahrála nejlepší výkon utkání, když porazila 603 kuželek. Jediný bod pro hostující celek uhrála Romana Švubová ve střední části utkání.

V zajímavém a poměrně vyrovnaném utkání zvítězily hráčky Spartaku Přerov v Rokycanech 6:2. V úvodní a střední části utkání braly oba celky po bodu. Na kuželky na tom byl lépe hostující celek o 43. V závěru utkání domácí na první dráze pohrozily. Obě získaly pomocné body a stáhly na rozdíl 19 kuželek. To ale bylo ze strany Rokycan vše. V dalším průběhu již získaly pomocné body hráčky Přerova, a dovedly tak utkání do vítězného konce. Šestistovku pokořila přerovská hráčka Anna Mašlaňová, která porazila 604 kuželek. Musím podotknout, že na živém vysílání z Rokycan je výborné, že je funkční zvuk. Dodá to doma pěknou atmosféru.

KK Jihlava hostila pražskou Konstruktivu a připsala si na svoje konto první vítězství. Hostující celek získal ze hry tři body, ale na kuželky vysoko prohrál o 232 kuželek, když jeho dvě hráčky prohrály 198 kuželek. Nejlepší výkon uhrála domácí Karolína Deharová, která porazila 592 kuželek a jako jediná vystoupila v tomto utkání z šedi průměru.

KK Blansko hostilo v tomto kole hráčky TJ Valašského Mreziříčí. Domácí celek zvítězil v utkání 6:2 o 121 kuželek. V úvodní části utkání vyhrály hostující hráčky dva duely a vedly 2:1. Na kuželky pak ztrácely na domácí 24 kuželek. Ve druhé části uhrály hráčky KK Blanska všechny tři body a mohly se při náskoku o 121 kuželek radovat z výhry 6:2.

Datum: 19. 9. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa