ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 22. kolo

Je dobojováno. Vítězství a právo postupu do Interligy si vybojoval Slavoj Praha. 1. KLM opouští Sokol Duchcov  a SKK Jičín. Sestupující celky nahradí vítěz 2. KLM A KK Lokomotiva Trutnov a vítěz 2. KLM B KK Vyškov.

Je dobojováno. Vítězství a právo postupu do Interligy si vybojoval Slavoj Praha. 1. KLM opouští Sokol Duchcov a SKK Jičín. Sestupující celky nahradí vítěz 2. KLM A KK Lokomotiva Trutnov a vítěz 2. KLM B KK Vyškov. O sestupujících bylo před posledním kole jasno. Bojovalo se o první místo, když se v posedním kole utkaly vedoucí celky Slavoj Praha a Centropen Dačice. Domácí hráči si zásluhou dvou výher v úvodu utkání zajistili první místo a ani celková prohra je již nemohla ohrozit. Zodpovědně k tomu v úvodu přistoupili oba domácí hráči, Jaroslav Hažva porazil 642 kuželek a Petr Pavlík 591, získali oba body a o pořadí na prvních dvou místech tabulky bylo rozhodnuto. Dačice nakonec v utkání zvítězily 5:3, když na šestistovky dosáhli Jiří Němec 613 a Karel Novák 618. Na posun na první místo to nestačilo. Vedoucí příčku pořadí jednotlivců potvrdil domácí hráč Zdeněk Gartus, který porazil 619 kuželek a to byla jeho patnáctá v tomto soutěžním ročníku, když odehrál všechna utkání.

V posledním kole padlo jedenáct šestistovek. Z toho v Českých Velenicích čtyři a v Praze na Žižkově rovněž čtyři. Vítězství v pořadí jednotlivců získal jednoznačně hráč Slavoje Praha Zdeněk Gartus průměrem z průměrů 614,59 a to je zatím nejlepší průměr z průměrů v historii soutěže na 120 HS. Druhé místo vybojoval jeho stájový kolega Jaroslav Hažva průměrem 598,71 a třetí místo obsadil hráč TJ Valašského Meziříčí Radim Metelka průměrem 592,71. Zdeněk Gartus naposledy zvítězil v soutěžním ročníku 2013/14 průměrem 608,3. V ročníku 2012/13 skončilo pořadí jednotlivců stejně jako letos, když Zdeněk Gartus přeskočil Jaroslava Hažvu až výkonem v posledním kole a dosáhl průměru 594,6. Jaroslav Hažva hrál tehdy za SKK Náchod. Zdeněk Gartus zvítězil ještě v soutěžním ročníku 2011/12, kde dosáhl průměru 610.

Děkuji organizačním pracovníkům a všem, co se podíleli na zdárném průběhu soutěže. Přeji krásné prožití léta a na podzim opět „hodu zdar“.

Datum: 13. 4. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa