ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 13.kolo

Po překvapivé domácí prohře Slovanu Rosice s SKK Náchodem vede tabulku Slavie Praha s náskokem dvou bodů.

Domácím celkům se v tomto kole nedařilo. Největší překvapení se zrodilo v Rosicích, kde domácí hráčky podlehly SKK Náchodu. Pouze KK Blansko potvrdilo výhodu domácího prostředí, když přehrálo poslední celek tabulky SKK Jičín 6:2. Ve zbývajících utkáních braly body hostující celky. Největší překvapení kola se zrodilo v Rosicích, kde domácí hráčky přenechaly oba body SKK Náchodu. K překvapením lze rovněž přiřadit výhru Sokola Duchcov ve Zlíně, kde jeho hráčky po dobrém výkonu zvítězily 6:2. Duchcov si tak připsal cenné dva body a má náskok před posledním Jičínem čtyři body a na desátou Konstruktivu ztrácí bod. Na čele tabulky si vypracovaly hráčky Slavie Praha díky domácí prohře Rosic dvoubodový náskok.

KK Blansko zvítězilo doma nad SKK Jičínem 6:2. Domácí hráčky ovládly úvod utkání. Vedly 3:0 s náskokem 112 kuželek. Ve druhé části byly lepší hostující hráčky, ale dohnat ztrátu se jim již nepodařilo. Vedoucí Slavie Praha zvítězila bez větších problémů v Rokycanech 7:1. Jediný bod pro domácí uhrála Terezie Krákorová po výhře 3:1 nad Olgou Hejhalovou. V celkovém součtu poražených kuželek prohrály Rokycany o 222. Konstruktiva hostila Lokomotivu České Budějovice a důležité domácí body přenechala svým soupeřkám, které těsně zvítězily 5:3 o 19 kuželek. Hráčky Konstruktivy nezvládly střední část utkání, kde obě domácí hráčky nedosáhly na pětistovku a ztratily. Závěrečné duely Konstruktiva zvládla, její zástupkyně zvítězily, ale na vítězství to nestačilo. Chybělo devatenáct kuželek. Spartak Přerov proti KK Zábřeh opět doma na výhru nedosáhl. Přerovské hráčky se naposledy radovaly z vítězství v osmém kole 10. 11., když porazily KC Zlín. První polovinu utkání vyhrály na body hráčky Zábřehu 2:1, druhou naopak domácí rovněž 2:1. O zisku bodu nakonec rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě o osmnáct více hostující hráčky. KC Zlín nestačil v tomto kole na výborně hrající celek Sokola Duchcov. Ten zahrál ve Zlíně nejlepší výkon hostujícího celku v této sezóně a jasně zvítězil 6:2. Žádná z jejich hráček nepadla pod pětistovku narozdíl od domácích, kterým se to povedlo třikrát. Nejlepší výkon hostujícího celku v utkání zahrála hostující Simona Koutníková, která porazila 562 kuželek. Z domácích vybočila z šedi podprůměru Bohdana Jankových, když porazila 581 kuželek. Hráčky Slovanu Rosice nestačily v tomto kole na SKK Náchod. Po vyrovnané úvodní části ovládly střed utkání hráčky SKK Náchod. Obě zvítězily a Náchod před závěrem vedl 3:1 při náskoku 43 kuželek. V závěru zahrála výborně hostující Nikola Portyšová. Zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 581 kuželek. Získala bod a na kuželky eliminovala výkon Lucie Vaverkové, která porazila 579 kuželek. Hráčky Slovanu Rosice tak snížily náskok Náchoda na konečných 37 kuželek a na zisk důležitých domácích bodů nedosáhly.

V nedělní předehrávce 15. kola hráčky Slovanu Rosice hostily Konstruktivu Praha a lehce si spravily náladu po sobotní prohře. Rosice nadělily svým soupeřkám „kanára“, když zvítězily 8:0 a povolily jim zisk pouze 5,5 pomocných bodů. Nejlepší výkon v utkání podala domácí Natálie Topičová, která porazila 593 kuželek.

Toto kolo se tentokrát obešlo bez šestistovky. Nejlepší výkon zahrála Anna Mašláňová Spartaku Přerov, která porazila 588 kuželek. Pořadí jednotlivkyň nadále vede Lucie Vaverková Slovan Rosice průměrem 577,7. Další pořadí je značně vyrovnané. Mezi druhou a osmou hráčkou je rozdíl pouhých šest kuželek. Na druhém místě je po tomto kole Martina Hrdinová z SKK Náchod 569,5 a na třetím místě je Alena Kantnerová ze Slovanu Rosice 569,1.

Datum: 20. 1. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa