ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

16.kolo ligových soutěží

Slavoj za poslední dvě kola ztratil čtyřbodový náskok a do čela se poprvé posunul mistr ČR, Náchod. Mezi ženami se o vedoucí příčky nebojovalo. Zábřeh měl utkání tohoto kola předehráno a Slavia naopak odloženo.

Slavoj za poslední dvě kola ztratil čtyřbodový náskok a do čela se poprvé posunul mistr ČR, Náchod. Že sestoupí Vyškov je zřejmé již několik kol. Po tomto kole již nemá Vyškov ani žádnou teoretickou šanci. Kritická je situace i pro Olomouc. Zlikvidovat šestibodovou ztrátu v šesti kolech je velmi obtížné.

Mezi ženami se o vedoucí příčky nebojovalo. Zábřeh měl utkání tohoto kola předehráno a Slavia naopak odloženo. To, co jsem napsal o olomouckých mužích, platí stoprocentně i pro ženy Ratíškovic a Rýmařova.

Slavoj hostil svého největšího soupeře, Náchod. Domácí družstvo dvě třetiny utkání vedlo. Velký podíl na tom měl Standa Tichý, který po výborném výkonu přehrál Radka Holakovského. V závěru v prestižním duelu, výkonem na hranici první desítky na Slavii, přehrál Petr Holý Antona Stašáka a vítězství hostí dovršil Michal Jirouš, kterého výborný výkon vynesl do čela pořadí jednotlivců. Náchod byl v Praze nejlepší z hostujících družstev, zatím co Slavoj jen těsně překonal své domácí minimum. Moravská Slavia kvůli Poháru mladých nadějí předehrávala utkání s Vyškovem už v úterý. I při svém nejslabším domácím výkonu nadělila Vyškovu kanára. Zajímavostí rozhodně je, že i tento nejslabší domácí výkon Moravské Slavie je lepší než nejlepší zdejší výkon hostujícího družstva (Náchoda). Výborně zahrál Pavel Kotrla. Předvedl čtvrtý nejlepší výkon na domácí kuželně a sedmý nejlepší výkon letošní ligy. Tábor bojoval v Opavě o udržení třetího místa v tabulce. Neúspěšně. Horší zde byla jen Česká Třebová a na to stačil Opavě i průměrný domácí výkon. Na hranici opavské Top ten se pohybovali Aleš Staněk, Jaroslav Mihál a Pavel Skopalík. Dačice udělaly další krok k záchraně v soutěži výhrou nad Českou Třebovou. Nejlepší dačický výkon sezóny předvedl Jiří Němec. Luhačovice přehrály hladce Olomouc. Ta udržela vyrovnanou hru jen v první třetině utkání a nakonec předvedla v Luhačovicích po Vyškovu druhý nejhorší výkon sezóny. Zábřeh odehrál v Přerově vcelku vyrovnané utkání. O vysoké výhře rozhodl až v závěru nejlepším sezónním přerovským výkonem hráč, kterého v poslední době „nebylo tolik vidět“ jako v minulosti, Jiří Kudela.

Přerovské ženy se proti poslednímu družstvu v tabulce vypjaly k mimořádnému výkonu. Jestli mně mé záznamy neklamou a něco jsem nepřehlédl, jedná se o nový rekord přerovské kuželny. Na třetí a čtvrté místo přerovského žebříčku se zařadily Hana Goldemundová a Michaela Sedláčková. Do Jičína se často pro body nejezdí. Po jarních výkonech Šumperka se to nečekalo ani tentokrát. Šumperk ale předvedl v Jičíně po Slavii druhý nejlepší výkon a jeden bod si odvezl. Nejlepší v sezóně byla na jičínské kuželně Andrea Tatoušková, pouhé 2 kuželky za rekordem kuželny. Výkonem pouhé dvě kuželky za svým domácím maximem přehrála Konstruktiva Jirkov. O výhře ale musela rozhodnout až závěrečná, osvědčená, domácí dvojice Edita Jungvirtová a Lenka Bukovská. Neskutečnou suverénkou na domácí kuželně je Petra Najmanová. Ze sedmi nejlepších výkonů v sezóně na zdejší kuželně jich šest patří právě jí. Dokázala se mezi ně vklínit pouze Jitka Killarová. Ani dalšího domácího utkání nedokázaly Ratíškovice využít k zisku bodů. Na jaře ještě nezískaly ani jediný. Body si odvezlo Blansko. V dohrávce přerušeného utkání 12.kola, Jičín-Jirkov, domácí ženy nezaváhaly.

Datum: 12. 2. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda