ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 8. kolo

Slovan Rosice se po výhře v Rokycanech bodově dotáhl na Slavii. Ta odkládá z důvodu marodky utkání v Blansku.

V tomto kole se hrálo pouze pět utkání. Zápas KK Blansko se musel pro velkou marodku Slavie Praha odložit. Družstvo dodalo potřebný počet dokladů pro uznání odložení utkání. Ve zbývajících zápasech se radovaly z výhry třikrát hostující celky a pouze dvakrát domácí.

Druhý celek tabulky Slovan Rosice se představil v Rokycanech. Po úvodní části utkání byl stav nerozhodný. Jak hostující Naďa Dobešová 596, tak domácí Denisa Pytlíková 575 svoje duely po dobrých výkonech jasně vyhrály. Střední část utkání ovládly Rosice. Andrea Axmanová těsně přehrála svoji soupeřku při zisku pomocných bodů 2:2 o čtyři kuželky. Natálie Topičová svoje soupeřky převálcovala a nahrála 103 kuželek. V závěru utkání opět zisk po bodu pro každé družstvo. Domácím hráčkám se nepodařilo korigovat ztrátu v poražených kuželkách, a tak si Rosice odvážejí oba body. SKK Náchod, který má ambice na medailové posty, hrál v Duchcově. Po vyrovnané úvodní části utkání získaly ve střední části navrch hostující hráčky. Před závěrem vedl Náchod 3:1 o 126 kuželek. V závěru zahrála výborně domácí Markéta Hofmanová. Porazila 593 kuželek. Naštěstí pro Náchod s ní Renata Šimůnková držela krok a prohrála o 19 kuželek. Ve druhé dvojici braly hostující hráčky bod a Náchod tak zcela zaslouženě zvítězil 6:2 a je po tomto kole v tabulce třetí. Do Jičína zajížděly v tomto kole hráčky nováčka soutěže Lokomotivy České Budějovice. V dramatickém utkání, ve kterém porazilo o 18 kuželek víc a získalo čtyři body ze hry, zvítězilo hostující družstvo. Jičín mohl uhrát minimálně bod. Před závěrečnou dráhou měly na svém kontě oba celky shodný počet poražených kuželek a domácí Helena Šámalová vedla na poražené kuželky a potřebovala uhrát bod. Nestalo se. Obě hostující hráčky vyhrály dráhu o devět kuželek a bylo rozhodnuto, že oba body si odváží Lokomotiva České Budějovice. Spartak Přerov hostil KC Zlín. Vyrovnané utkání, ve kterém měly v první polovině utkání navrch hostující hráčky. Vyhrály ji 2:1 při náskoku 57 kuželek. Ve druhé části porazila zlínská hráčka Bohdana Jankových 611 kuželek. Přehrála Barboru Janyškovou. Ta dosáhla výkonu 599 poražených kuželek. Ani tato výhra nestačila na celkové vítězství. Zbývající dva duely získaly přerovské hráčky, a hlavně zásluhou výhry o 93 kuželek Zuzany Machalové nahrály celkově o 32 kuželek víc jak soupeřky a braly oba body po výhře 5:3. Hráčky KK Zábřeh nadělily kanára Konstruktivě Praha. Pro Konstruktivu je to druhy v pořadí za sebou. V minulém kole jim nadělil kanára Přerov. Nejblíže k zisku bodu měla Tereza Chlumská, která prohrála s Danou Wiedermannovou při shodném zisku bodů o jednu kuželku. Konstruktiva je po tomto kole stále poslední se ziskem jednoho bodu.

V tomto kole padla jedna šestistovka, kterou zdolala Bohdana Jankových výkonem 611 poražených kuželek. Pořadí jednotlivkyň nadále vede Olga Hejhalová ze Slavie Praha, před dvojicí hráček Slovanu Rosice Lucií Vaverkovou a Naďou Dobešovou.

Datum: 11. 11. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa