ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Do Blanska se v říjnu sjedou kuželkáři světového formátu

Dvacetitisícové Blansko se v prvním říjnovém týdnu letošního roku stane světovou kuželkářskou metropolí. Bude totiž hostit Světový pohár družstev mužů a žen.

World Team Cup, Blansko 2017 Jedná se o vrcholnou sportovní událost, při níž se mezi sebou utkají družstva, která ve svých národních soutěžích získala v uplynulém soutěžním ročníku mistrovský titul. V Blansku se tak představí absolutní světová špička. Diváci se mohou těšit například na aktuální jedničky dle světového žebříčku jednotlivců – chorvatskou reprezentantku Ines Maričič, která momentálně hájí barvy německého ženského mistrovského celku SKC Victoria 1947 Bamberg e.V, či Vilmoše Zavarka oblékajícího dres slovenského mistra ŽP Šport Podbrezová.

Akce tohoto formátu se v Blansku nekoná poprvé. Už v roce 2003 byla stejná kuželna dějištěm Světového poháru družstev. Nicméně tehdy se o pořadatelství dělila s Přerovem, přičemž v Blansku se konala pouze kvalifikace žen. To v letošním roce si šampionát budeme moci vychutnat celý. Ještě dodejme, že v roce 2003 to byl prozatím poslední mezinárodní klubový pohár konaný v České republice.

Nadcházející Světový pohár družstev je událostí, kterou co do sledovanosti a zájmu kuželkářské veřejnosti překoná snad jen mistrovství světa. A přestože blanenská kuželna svou diváckou kapacitou patří k nadprůměrně disponovaným stánkům v našem sportovním odvětví, nebude pravděpodobně schopná se vším komfortem uspokojit všechny zájemce. Také proto připravujeme internetový videopřesnos přímo z dějiště. Ten bude, stejně jako vstupné na kuželnu, zdarma.

Všem kuželkářským příznivcům, kteří se do Blanska chystají, doporučujeme včasnou rezervaci ubytování. Hotelové kapacity ve městě i okolí jsou omezené. Vybírat můžete například z naší nabídky.

Více informací naleznete na webu www.worldcupblansko.cz.

Datum: 13. 5. 2017 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Lukáš Hlavinka