ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – 6. kolo

Druhá výhra Moravské Slávie Brno a opět venku. Vedoucí celky nezaváhaly. Tabulku vedou SKK Svijany Vrchlabí před HKK Olomoucí.

Vedoucí celky v tomto kole na domácích dráhách nezaváhaly. HKK Olomouc i SKK Svijany Vrchlabí braly oba body a jsou na čele tabulky s náskokem dvou bodů na Lokomotivu Českou Třebovou.

Olomouc hostila TJ Valašské Meziříčí. Po vyrovnaném úvodu uhráli domácí hráči ve středu oba body a vedení o 81 kuželek. V závěru uhrál Martin Vaněk pro domácí čtvrtý bod a to při výhře o 89 kuželek znamenalo výhru 6:2 pro domácí. Hořicím se ve Vrchlabí nedařilo. Domácí podali standardní výkon opět nad 3700 poražených kuželek a na to hosté neměli. Prohráli 7:1, když jejich jediný bod uhrál až v samotném závěru Radek Košťál po výkonu 629. Nejlepší výkon v zápasu zahrál hráč SKK Vrchlabí Laďa Beránek, který porazil 668 kuželek. Jedinou výhru hostujícího celku uhrála doposud poslední KK Moravská Slávia Brno. Trnovany tentokrát polevily ze svojí domácí výkonnosti a toho hosté dokonale využili. Vítězství strhli na svoji stranu až na posledních dvou dráhách, kde byly výkony jednotlivých hráčů hodně nevyrovnané. Domácí hráči měli dva výpadky proti jednomu hostujícímu a to rozhodlo. Výborně zahrál hostující Ivo Hostinský, který zahrál nejlepší výkon utkání. Porazil 605 kuželek. Moravská Slávia se díky této výhře posunula na devátou příčku tabulky. Na poslední spadli i přes první výhru v soutěži hráči SKK Jičín. Jičín přehrál v tomto kole TJ Třebíč, která nastoupila se dvěma náhradníky v sestavě. Jičín se tentokrát vytáhl. Zahrál doma nejlepší výkon podzimu. Po úvodu sice domácí celek prohrával 2:0 při ztrátě 92 kuželek. Velký podíl na tom měl nejlepší výkon utkání, který zahrál Petr Dobeš, když porazil 640 kuželek. V dalším průběhu zápasu již domácí dominovali. Získali čtyři výhry a získali tak oba body po výhře 6:2. Při pohledu na konečný výsledek utkání v Rosicích by se dalo říci jasná výhra pro domácí, ale není to tak úplně pravda. Pro Lokomotivu Českou Třebovou uhrál jediný bod Ondřej Topič nejlepším výkonem v utkání, když porazil 638 kuželek. Další dva duely hosté na body prohráli, i když uhráli víc kuželek.

V tomto kole padlo dvanáct šestistovek. V pořadí jednotlivců drží průměr vyšší, jak šest set stále devět hráčů. Pořadí vede hráč Lokomotivy Česká Třebová Ondřej Topič (627,2) před Petrem Dobešem (616,7) a Kamilem Nestrojilem (614,2) oba TJ Třebíč. 100% úspěšnost v pořadí dle získaných bodů pro družstvo drží stále šest hráčů. Vede olomoucký Martin Vaněk před Petrem Dobešem z TJ Třebíč.

Datum: 23. 10. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa