ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vyjádření KR ČKA k neoprávněným startů v 2. KLM B

Komise rozhodčích reaguje na sérii chyb rozhodčích při utkáních družstva TJ Slovan Kamenice nad Lipou.

V prvních čtyřech kolech 2. ligy mužů, sk. B, nastoupil za družstvo TJ Slovan Kamenice nad Lipou hráč Pavel Ježek, člen oddílu TJ Jiskra Nová Bystřice, který však těžko pochopitelným administrativním pochybením oddílu neměl k termínu konání všech čtyř utkání povoleno hostování. Rozhodčí bohužel neprovedli důslednou kontrolu správnosti údajů opravňujících hráče ke startu a umožnili tomuto hráči nastoupit. Všechny čtyři starty byly řídícím orgánem soutěže později vyhodnoceny jako neoprávněné.

Nedůslednost rozhodčích zhoršila následky vzniklé situace. V případě, že by hráč nebyl připuštěn ke startu hned při prvním utkání, mohlo být družstvo ušetřeno postihů, které značně ovlivnily další průběh celé soutěže. Apelujeme tedy na všechny rozhodčí, aby nepodceňovali důkladnou kontrolu všech dokladů před začátkem každého utkání. 

Ve vztahu k rozhodčím řídícím daná utkání proto KR ČKA rozhodla o udělení trestu zákazu výkonu funkce, a to v délce trvání 60 kalendářních dnů od data vydání rozhodnutí, tedy od 17. října 2016. Rozhodčím s platným průkazem bude toto rozhodnutí na vyžádání poskytnuto k nahlédnutí.

Věříme, že celá situace bude pro nás všechny ponaučením a už se nikdy nebude opakovat.

Datum: 17. 10. 2016 | Sekce: Rozhodčí | Autor: Lukáš Hlavinka