ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 20. kolo soutěže

I přes první domácí prohru obhájily SKK Rokycany dvě kola před koncem mistrovský titul. Sokol Luhačovice ztrácejí na druhém místě sedm bodů.

Je rozhodnuto. SKK Rokycany i přes první domácí prohru v této sezóně obhájily dvě kola před koncem soutěže mistrovský titul. Mají na svém kontě pouze dvě prohry a náskok sedmi bodů na druhé Luhačovice.

BLAHOPŘEJI

Sokol Luhačovice prohrály v Jihlavě a již nemohou bodově vedoucí celek dostihnout. Na pořadí nebude mít vliv ani vzájemný zápas obou družstev odloženého 17. kola v pátek 25. 3. Po úspěšném víkendu se na třetí místo tabulky posunuly díky dvěma venkovním výhrám SKK Svijany Vrchlabí. V sobotu jeho hráči překvapili v Rokycanech a v neděli zvítězili v dohrávce 17. kola v Náchodě nad TJ Červeným Kostelcem. Na druhé Luhačovice ztrácejí již jenom jeden bod. Pět kandidátů na Interligu je s největší pravděpodobností známo. V závěrečných kolech se bude bojovat o šesté místo, na které jsou tři kandidáti. Po výhře ve Valašském Meziříčí se na něj posunuly Husovice.

Šestistovek padlo v tomto kole jedenáct. Nejlepší výkon kola předvedl v Rokycanech domácí Michal Pytlík, který shodil 649 kuželek. Robin Parkan porazil v Jihlavě 624 kuželek. Pořadí jednotlivců i po tomto kole nadále vede Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice před Václavem Rychtaříkem z KK PSJ Jihlava. Průměr vyšší jak čest set drží stále šest hráčů. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo vede Roman Pytlík z SKK Rokycany před svým stájovým kolegou Vojtěchem Špelinou. Oba zatím získali šestnáct bodů. Na třetím místě je se ziskem patnácti bodů Robin Parkan z KK PSJ Jihlava.

Datum: 20. 3. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa