ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 2. kolo soutěže

Kontumace utkání v Náchodě. Husovice přijely bez registračních průkazů.

Ve druhém kole soutěže dominovala domácí družstva. Ve všech utkáních poměrně jasně zvítězila. Ve dvou utkáních dokonce 8:0. Kanára nadělily hráčky TJ Valašského Meziříčí svým soupeřkám z Jičína. Za druhou prohru s nulou si hostující hráčky mohou sami. Husovice přijely do Náchoda bez registračních průkazek. Je zcela jasné, že se nehrálo a kontumace utkání ve prospěch domácího celku je zcela na místě. Šestistovka v tomto kole žádná nepadla. Výkony se pohybovaly v průměru. Z něj vybočila pouze Gabriela Helisová ze Spartaku Přerov, která doma uhrála výkon 593 a Naďa Dobešová ze Slavie Praha, která porazila 584 kuželek. Třetí výkon kola zaznamenala rovněž na domácí dráze Natálie Topičová z TJ Valašského Meziříčí výkonem 577 poražených kuželek.

Po druhém kole zůstaly bez ztráty bodu tři družstva a to Slavie Praha, KK Zábřeh a Spartak Přerov. Na body zatím nedosáhly čtyři celky. Nulu na svém kontě mají hráčky KK Blansko, Lokomotiva Česká Třebová Sokol Duchcov a Sokol Husovice.

Hráčky TJ Valašského Meziříčí neměly v tomto kole se ziskem bodů nejmenší problém. Nadělily hostujícímu celku z Jičína kanára. Hráčky Jičína působily ve Valašském Meziříčí zcela odevzdaným dojmem. Nejlepší výkon 535 a tři výkony pod pětistovkou hovoří jasně. Další komentáře nejsou potřeba.

Konstruktiva Praha hostila staronového účastníka nejvyšší soutěže TJ Lokomotivu Českou Třebovou. Hostující hráčky sice získaly tři body ze hry, ale na poražené kuželky ztrácely. Na obou stranách byly dva výkony pod pět set, ale ve zbytku náhozu byly domácí hráčky podstatně lepší, a to rozhodlo o jejich celkovém vítězství. Nejlepší výkon v utkání zahrála Petra Najmanová, když porazila 563 kuželek. Z hostujícího celku zahrála nejlépe Ludmila Johnová, když dosáhla výkonu 556 poražených kuželek.

Slavie Praha hostila hráčky KK Blanska, které neměly k dispozici dlouho vlastní kuželnu a na jejich výkonu to bylo znát. V Praze neměly nejmenší šanci na případný úspěch. V utkání, kde pouze úvodní část utkání měla ligovou úroveň, dominovaly domácí hráčky ziskem dvou bodů. Ve střední části po vyrovnaných duelech měly opět navrch Slávistky a to rozhodlo. V závěru uhrála jediný bod pro hostující celek Zuzana Musilová výkonem pouhých 517 kuželek a to proti mistrovskému celku nebývá zvykem.

Utkání v Zábřehu mělo jasný průběh ve prospěch domácího celku. Hostující hráčky pozlobily pouze v úvodu utkání. Olga Bučková s Renatou Rybářovou dobře rozehrané duely nakonec neustály a body ztratily. V dalším průběhu utkání již měly navrch domácí hráčky, které nakonec jasně zvítězily. Hostující celek uchránila od kanára Simona Koutníková výhrou nad Romanou Švubovou.

Hráčky KC Zlín sehrály v Přerově poměrně vyrovnaný duel. S domácím celkem držely šanci po dvě třetiny utkání. Na poslední dráze druhé třetiny ztratily vedení v poražených kuželkách. Ve střední části nakonec nezískaly ani bod, a to byla voda na mlýn pro domácí. V závěru uhrály zásluhou Kamily Katzerové čtvrtý bod, uhájily náskok v poražených kuželkách a zcela zaslouženě zvítězily.

Datum: 21. 9. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa