ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: Osmifinále mužů

Známe kompletní sestavu čtvrtfinalistů v kategorii mužů, a tak nic nebrání zahájení klání o postup do finálového turnaje, do kterého postoupí lepší družstva ze čtyř čtvrtfinálových duelů.

Osmifinálové kolo bylo velmi vyrovnané. Pouze dvě družstva dokázala zvítězit v obou utkáních. Kovářská vyhrála těsně úvodní zápas v Rokycanech s béčkem a v odvetě soupeře vyprovodila s kanárem. Druhým družstvem je Valašské Meziříčí, které se postaralo o největší překvapení kola, když dokázalo přehrát čerstvého mistra ČR, Husovice, nejenom na domácí kuželně, ale i na jeho drahách.

V ostatních duelech se bojovalo o postup až do konce. Jihlava – Vyškov: Václav Rychtařík přehrál Jaromíra Čapka až na poslední dráze a Daniel Braun porazil Jiřího Trávníčka o jedinou kuželku. Třebíč si v úvodním utkání se Sadskou vytvořila solidní náskok v dílčích bodech (nejvyšší možný při stavu 4:2). V druhém zápasu tedy potřebovala, aby dva hráči vyhráli a to se podařilo. Celkovou plichtu vyloučili v odvetě hned úvodní dvojice. Také Dačice vyhrály úvodní duel 4:2, ale remíza v dílčích bodech favorizovala pro odvetu spíše Rokycany. Ty se v úvodu odvety ujaly výrazného vedení a jejich postup stvrdil kvalitním výkonem Michal Pytlík. Pro Olomouc znamenal výsledek prvního utkání to, že musí dva jejich hráči v Náchodě bodovat. První polovina odvety vyzněla jasně pro domácí Náchod. Naděje pro Olomouc svitla na prvních drahách ve druhé polovině zápasu. Potom se rozehrál Zdeněk Říha a čtvrtfinále bylo pro olomoucké hráče v nedohlednu. I Moravská Slávia vyhrála doma 4:2. V konečném účtování hovořily pro Moravskou Slávii dílčí body i počet poražených kuželek. To ale nestačí. O postupu Přerova rozhodl na poslední dráze Martin Sitta. Zbývá poslední a asi nejdramatičtější duel Vrchlabí s Kolínem. Když v úvodu prvního utkání na druhé dráze remízovali Jiří Němec s Jiřím Vejvarou, rozhodně netušili, že tato remíza v podstatě rozhodne o postupujícím (těch momentů, které rozhodovaly, bylo v obou utkáních samozřejmě daleko víc, ale tento je takový nejviditelnější).

Čtvrtfinále musí být sehráno do 25. května 2014.

Výsledky utkání Pro-Tec Cupu – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány (pokud je odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy.

Datum: 20. 4. 2014 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda