ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: Osmifinále žen

Ženy už dospěly do čtvrtfinále, tedy posledního kola, které se hraje formou dvojzápasů. Čtyři vítězná družstva ze čtvrtfinále už postoupí do závěrečného dvoudenního turnaje.

Ale zpět k současnosti, tedy k osmifinále. Příliš dramatických duelů k vidění nebylo. Většina družstev si „zadělala“ na postup už výhrou (KK Blansko, TJ Spartak Přerov, KK Slavia Praha, KK Moravská Slávia Brno), anebo alespoň remízou (TJ Valašské Meziříčí, KC Zlín), v prvním utkání na kuželně soupeře. Že by nedošlo k žádnému překvapení, to pravda není. Byla vyřazena dvě prvoligová družstva, SKK Jičín a TJ Sokol Husovice.

SKK Jičín nestačil na KK PSJ Jihlava. V Jihlavě prohrál 1:5 a v odvetě se zmohl jen na remízu. V polovině utkání bylo jasné, že zbývající dvě jičínské hráčky musejí pro postup splnit tři podmínky, smazat ztrátu 40 kuželek, obě vyhrát a neztratit ani jednu dráhu. První dvě podmínky splnily už po třech drahách, třetí podmínku se ale splnit nepodařilo. Definitivně o postupu Jihlavy rozhodla skvělým výkonem na poslední dráze Eva Dušek.

TJ Sokol Husovice podlehl TJ Sokolu Chýnov na jeho drahách 1:5 a stejným poměrem prohrál i doma. Ještě v polovině odvety nebylo o ničem rozhodnuto. Ve druhé polovině potřebovaly ale obě domácí hráčky vyhrát a alespoň jedna z nich 3:1. Hostující hráčky ale byly od začátku svého startu lepší a zvrat nepřipustily.

Čtvrtfinále musí být sehráno do 25. května 2014.

Výsledky utkání Pro-Tec Cupu – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány (pokud je odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy webu Poháru ČKA.

Datum: 28. 2. 2014 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda