ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vánoční turnaj dorostu 2013

O uplynulém víkendu se v Přerově uskutečnil 14. ročník Vánočního turnaje dorosteneckých krajských výběrů, kterého se zúčastnilo celkem 11 smíšených družstev, Zlínský kraj přivezl družstvo děvčat.

Vánoční turnaj dorostu 2013

Nepřihlásil se Liberecký kraj  a Praha.

Sobota patřila soutěži družstev na 4×120 hs. Na pěkné a organizátory velmi dobře připravené přerovské kuželně byli diváci svědky velice pěkných individuálních výkonů.

Poprvé se na medailových příčkách umístilo družstvo Plzeňského kraje, které si odvezlo bronzové medaile za výkon 2159. Na druhém místě skončilo družstvo Zlínského kraje za výkon 2178 a odvezlo si stříbrné medaile. Vítězem 14. ročníku Vánočního turnaje krajských výběrů mládeže se stalo družstvo z Vysočiny, které za výkon 2190 si zaslouženě odvezlo zlato. Nejlepších výkonů v jednotlivcích dosáhli borci z Vysočiny. Z vítězství se radoval Jakub Ouhel s celkovým náhozem 592 kuželek. Druhý skončil Petr Dobeš náhozem 585 kuželek. Třetí příčku obsadil Dominik Ruml (Královéhradecký kraj) náhozem 581 kuželek. Stejným náhozem 581 kuželek se mohl pochlubit Petr Hendrych (Moravskoslezský kraj) ale bohužel měl slabší dorážku. U děvčat se radovala z vítězství Nátálie Topičová výkonem 572 kuželek (Zlínský kraj), stříbro si odvezla Veronika Wohlmuthová výkonem 563 kuželek (Plzeňský kraj) a na třetím místě se umístila Hana Beranová výkonem 558 kuželek (Jihomoravský kraj).

V neděli proběhla soutěž ve sprintu a smíšených tandemech. V soutěži tandemů zvítězilo družstvo Jihočeského kraje – Brtník, Černušková, kteří po napínavém finálovém souboji porazili dvojici Plzeňského kraje – Kotal, Wohlmuthová, kteří si odvezli stříbro. O bronz se dělily poražené semifinálové dvojice Bína, Danišová (Královéhradecký kraj) a Ouhel, Buďová (Vysočina).

Ve sprintu dívek se z vítězství radovala favoritka Natálie Topičová (Zlínský kraj), která ve finále porazila Lucii Varmužovou (Plzeňský kraj). O třetí místo se podělily Denisa Čtvrtečková (Královéhradecký kraj) a Hana Beranová (Jihomoravský kraj). Nejlepším hráčem mezi kluky se zaslouženě stal Petr Dobeš (Vysočina), který ve finále porazil Dominika Rumla (Královéhradecký kraj) a ten si odvezl stříbro. O bronz se rozdělily Václav Švub (Olomoucký kraj) a Petr Hendrych (Moravskoslezský kraj).

Po skončení sobotního programu se uskutečnila na přerovské kuželně beseda trenérů s předsedou Komise mládeže Zdeňkem Jarošem. Velké díky patří Spartaku Přerov za organizaci turnaje a za prvotřídně připravenou kuželnu. Oba víkendové dny proběhli bez jediného problému a ve velice přátelské atmosféře k naprosté spokojenosti všech zúčastněných.

Komise mládeže ČKA děkuje všem trenérům mládeže v ČR za jejich obětavou práci, přeje krásné prožití vánočních svátků, hodně štěstí, zdraví a spokojenosti do roku 2014.

Datum: 19. 12. 2013 | Sekce: Mládež | Autor: David Wohlmuth