ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2013/14 – 11. kolo soutěže

Po polovině soutěže vede Sokol Husovice tabulku s náskokem čtyř bodů.

Po výhře nad Jiskrou Kovářská si hráči Sokola Husovice vytvořili po polovině soutěže na čele tabulky náskok čtyř bodů na pražský Slavoj, který prohrál v Třebíči. Druhé vítězství hostujícího družstva zaznamenali hráči Valašského Meziříčí v Přerově. Přerov zvítězil naposled doma ve druhém kole nad Centropenem Dačice a se ziskem čtyř bodů je na předposledním místě tabulky. Na posledním místě jsou po polovině soutěže hráči Centropenu Dačice. V tomto kole prohráli se Sokolem Kolín a získali zatím pouhé tři body.

Šestistovek padlo v tomto kole celkově deset. Po třech v Náchodě a v Rokycanech. Nejlepší výkon kola předvedl Vojtěch Špelina z SKK Rokycany. Jeho výkon má hodnotu 647 poražených kuželek. Jeho kolega Martin Fürst nahrál jen o deset kuželek méně. Z hostujících hráčů podal nejlepší výkon Vlastimil Bělíček z TJ Valašského Meziříčí, v Přerově porazil 614 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivců si udržel Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha. V Třebíči na prvních dvou dráhách nepřesvědčil, a tak ztratil osm průměrových kuželek. Druhý Filip Dejda  ztrácí na vedoucí pozici po tomto kole cca 20 kuželek. Na třetí příčku se posunul po výborném výkonu v tomto kole Vlastimil Bělíček z TJ Valašského Meziříčí. I přes prohru udržel vedení v pořadí jednotlivců dle získaných bodů Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Na druhou příčku se posunul Filip Dejda ze Sokola Kolín a na třetí Jiří Mrlík ze Sokola Luhačovice. Z pořadí na medailových postech vypadl po druhé prohře v sezóně Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha.

Moravská Slávia Brno nestačila v improvizované sestavě na SKK Rokycany. Domácí hráči po famózním závěru uhráli rekordní rozdíl v poražených kuželkách v tomto soutěžním ročníku. V konečném účtování zvítězili o 306 kuželek. Hostujícímu celku povolili zisk jediného bodu, který získal náhradník Milan Krejčí.

V souboji mezi SKK Náchodem a Sokolem Luhačovice drželo hostující družstvo s domácími vyrovnanou partii. Ke zlomu došlo po první dráze v závěrečné části, kde se nedařilo Pavlovi Kubálkovi a ani střídající Jiří Kudláček nepřesvědčil. Domácí celek získal navrch a dovedl utkání do vítězného konce. Nejlépe v utkání zahrál domácí Daniel Neumann, který porazil 627 kuželek.

Souboj v Kolíně, kde domácí celek hostil poslední celek tabulky Centropen Dačice, měl jednoznačný průběh ve prospěch domácího celku. Jediný bod pro hosty uhrál Petr Žahourek, který využil zaváhání Oldřicha Lauera. Ani nejlepší výkon Milana Blechy z hostujícího celku nestačil na zisk bodu. Jeho 591 kuželek přehrál Filip Dejda výkonem 612. Jen díky lepší dorážce zaznamenal nejlepší výkon v utkání Martin Švorba. V dorážce měl výkon 231 na 213 svého spoluhráče.

Hráči TJ Třebíč v minulých kolech dvakrát doma prohráli a proti Slavoji Praha potřebovali nutně bodovat. To se jim nakonec ve vyrovnaném utkání podařilo a díky této výhře se odpoutali na dva body od sestupových postů. Úvod utkání vyzněl lépe pro domácí. Robert Pevný využil dokonale zaváhání Zdeňka Gartuse na prvních dvou dráhách ke svému vítězství. Třetí dráhu vyhrál 160:158 a bylo rozhodnuto o zisku bodu. Petr Března musel proti dobře hrajícímu Petrovi Pavlíkovi bojovat až do konce. Naštěstí pro domácího hráče se Petrovi Pavlíkovi na poslední dráze nedařilo a získal tak druhý cenný bod pro Třebíč. Střed utkání kopíroval průběh minulých domácích utkání. Hosté srovnali stav utkání na 2:2 a zásluhou výkonu Jiřího Bartoníčka šli do vedení o 16 kuželek. Závěr utkání nakonec vyzněl pro domácí. Od úvodních hodů se nedařilo Antonu Stašákovi a toho Kamil Nestrojil dokonale využil k jasné výhře. Nutno podotknout, že hosté po dvou dráhách vystřídali, ale obrat to nepřineslo. Ani prohra druhého třebíčského hráče již nemohla nic změnit na výhře domácího celku.

Sestupem ohrožený Přerov nepřesvědčil ani v dalším domácím utkání proti TJ Valašskému Meziříčí. Hráči hostujícího celku měli od úvodních hodů navrch. Postupně získávali body i náskok v poražených kuželkách a zcela zaslouženě zvítězili. Nejlepší výkon v utkání zaznamenal hostující Vlatimil Bělíček, když porazil 614 kuželek.

Vedoucí celek tabulky Sokol Husovice bojoval v Chomutově proti Jiskře Kovářská o podzimní primát. Úvod utkání vyšel lépe hostujícímu celku. Po střední části domácí srovnali a vedli o 35 kuželek. Závěr zápasu neustáli. Hostující dvojice Jiří Axman a Dušan Ryba byla nad síly domácích. Hráči Sokola Husovice získali oba body, v poražených kuželkách získali náskok 30 kuželek a to znamenalo výhru a při zaváhání Slavoje Praha v Třebíči i celkové vedení v tabulce po podzimu o čtyři body.

Datum: 8. 12. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa