ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Smuteční oznámení

Ve věku 92 let zemřel v ranních hodinách dne 8. 4. 2013 pan Antonín Cihlář, čestný předseda NBC, jedna z největších osobností naší i světové kuželkářské historie.

Antonín CihlářCelý svůj život zasvětil kuželkářskému sportu. Postupně zastával celou řadu významných kuželkářských funkcí. V roce 1961 byl pan Cihlář zvolen předsedou Asfaltové sekce FIQ (předchůdce dnešní NBC) a tuto funkci vykonával 15 let. Současně s tím byl v letech 1960 až 1973 předsedou Československého kuželkářského svazu. Později v letech 1990 až 1993 stál v čele Českého kuželkářského svazu. Vedle funkce předsedy svazu se do povědomí kuželkářské veřejnosti zapsal také v dalších funkcích: místopředseda svazu, předseda STK atd.

Pan Cihlář však nepůsobil jen ve vrcholných funkcích. Věnoval se publikační činnosti, vydával kuželkářské zpravodaje, příručky pro trenéry a našel si i čas předávat své vědomosti a zkušenosti mladým kuželkářům. Svoji kuželkářskou kariéru zakončil Toník jako správce kuželny KK Slavia Praha, o jejíž výstavbu se v minulosti zasloužil.

Za svoji činnost obdržel celou řadu vyznamenání. Např. FIQ Ehrennadel in Silber (Stříbrná čestná jehlice FIQ), NBC Goldene Ehrennadel mit Kranz (Zlatá čestná jehlice NBC s věncem), Zlatá plaketa ČMKS Za Zásluhy. Když byla v roce 2006 otevřena Síň Slávy ČKA, byla pan Cihlář mezi prvními šesti laureáty, kteří byli do ní uvedeni.

V pondělí jeho kuželkářské srdíčko už navěky dotlouklo. V našich srdcích však bude žít i nadále. Čest jeho památce.

Poslední rozloučení s panem Antonínem Cihlářem se uskuteční v pondělí 15. 4. 2013 od 12:40 v Malé obřadní síni v Praze-Strašnicích.

Datum: 9. 4. 2013 | Sekce: Ostatní | Autor: ČKA