ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 19. kolo soutěže

Hráči SKK Náchod vybojovali tři kola před koncem soutěže svůj devátý mistrovský titul.

Tři kola před koncem soutěže je jasné, že mistrovský titul vybojovali hráči SKK Náchod. Náskok deseti bodů již nikdo nemůže dohonit a to má SKK Náchod ještě odložené utkání s SKK Vrchlabí k dobru. Na opačném konci tabulky je situace zcela opačná. O tom, kdo bude sestupovat, se rozhodne až v posledních kolech. Výhra SKK Vrchlabí v tomto kole nad Valašským Meziříčím řádně zamíchala kartami. Hostující celek měl po celé utkání mírně navrch, Vrchlabí strhlo vítězství na svoji stranu až v samotném závěru zápasu.

Podruhé v tomto soutěžním ročníku si připsaly na svoje konto všechny výhry domácí celky. Sokol Husovice začaly proti Kovářské zásluhou Zdeňka Vymazala výborně a držely s domácím celkem krok. Závěr hosté neustáli a zcela zaslouženě prohráli. Sokol Kolín v Náchodě překvapivě dlouho držel s domácím celkem krok. Domácí celek získal vedení v poražených kuželkách až v závěru a nakonec dovedl utkání do vítězného konce. Hráči Centropenu Dačice v Luhačovicích bojovali, ale na vítězství nedosáhli. Domácí celek žil z vynikajícího výkonu Michala Markuse v úvodu utkání až do konce. Spartak Přerov zahrál na Slavoji špatně a nebýt poměrně slušného výkonu Romana Goldemunda v závěru zápasu, mohla být prohra ještě krutější. TJ Třebíč hostila KK PSJ Jihlavu a i tady byl průběh utkání jednoznačný ve prospěch domácího celku. Hosté drželi krok s domácím celkem pouze v úvodu utkání. Ve střední části hostující hráči zcela pozapadly a bylo rozhodnuto.

V tomto kole padlo jedenáct šestistovek. Nejlepší výkon podal v Luhačovicích domácí Michal Markus, když porazil 667 kuželek a to je zatím nejlepší výkon letošního ročníku soutěže. Skvěle mu sekundoval jeho spoluhráč Pavel Kubálek, který porazil 628 kuželek. Hráči z Dačic překonali v tomto utkání šestistovku třikrát, ale ani to jim nestačilo na výhru. Druhý nejlepší výkon kola zaznamenali dva hráči, kteří porazili 635 kuželek. Zasloužili se o ně Filip Dejda ze Sokola Kolín v Náchodě a Robert Pevný v Třebíči.

Pořadí jednotlivců nedoznalo ani po tomto kole změn. Vedení stále drží Jaroslav Hažva z SKK Náchod před Zdeňkem Gartusem ze Slavoje Praha a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů je na prvním místě Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Druhou příčku drží Martin Kovář z SKK Náchod a na třetí místo se posunul Zdeněk Gartus ze Slavoje.

Kdo s kým v závěrečných kolech o medaile

  20. kolo 21. kolo 22. kolo
TJ Spartak Přerov Náchod Luhačovice Vrchlabí
TJ Třebíč Husovice Slavoj Náchod
TJ Jiskra Kovářská Val. Meziříčí Dačice Kolín
KK Slavoj Praha Jihlava Třebíč Husovice
TJ Sokol Husovice Třebíč Val. Meziříčí Slavoj Praha

Kdo s kým v závěrečných kolech o sestup

  20. kolo 21. kolo 22. kolo
KK PSJ Jihlava Slavoj Praha Náchod Luhačovice
TJ Centropen Dačice Vrchlabí Kovářská Val. Meziříčí
TJ Valašské Meziříčí Kovářská Husovice Dačice
SKK Vrchlabí Dačice Kolín Přerov

Tučně vyznačená jsou domácí utkání družstev.

Do závěrečných umístění mohou promluvit i odložená utkání, která se hrají o velikonočním víkendu:

  • TJ Jiskra Kovářská – TJ Třebíč
  • SKK Primátor Náchod – SKK Vrchlabí
  • TJ Centropen Dačice  - Spartak Přerov
Datum: 24. 3. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa