ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kuželkářky Slavie získaly titul

Nejvyšší soutěž kuželkářek zná své vítězky. Kolo před koncem se jimi staly obhájkyně prvenství z pražské Slavie, které v rozhodujícím střetnutí porazily své největší soupeřky TJ Spartak Přerov 5:3. Získaly tak svůj pátý ligový titul v řadě, šestnáctý celkově.

 „Do utkání jsme vstoupily velice dobře, po první třetině jsme vedly už o 112 kuželek,“ popisovala kapitánka sešívaných Blanka Mizerová. „Dařilo se především Šárce Markové, která předvedla nejlepší výkon slávistek, když shodila 575 kuželek,“ těšilo hráčku. „Druhou třetinu utkání ovládly hostující hráčky. V poslední části naštěstí zazářila Helena Gruszková, která získala důležitý bod,“ oddechla si Mizerová, pro niž i celou Slavii byla letošní sezona mimořádně náročná.

„V průběhu podzimu bylo jasné, že se nás budou snažit sesadit z trůnu děvčata z Přerova. Ta sice v prvním utkání přišla o bod v Šumperku a později prohrála na Konstruktivě, ale jinak vítězila. My utrpěly těžkou porážku v Blansku a tak jsme měly Přerov stále v zádech,“ líčila strasti obhajoby. „Při předposledním podzimním utkání nás doma Spartak deklasoval a vyhoupnul se do čela tabulky,“ pokračovala.

„Na jaře ale začaly Přerovanky klopýtat, remizovaly v Husovicích, prohrály v Blansku a Náchodě. To my už neztrácely,“ našla zlom v sezoně devětačtyřicetiletá kuželkářka, na niž čekala bouřlivá oslava. „Šly jsme na diskotéku. Byly jsme rády, že jsme spolu konečně poseděly, což je vzácné, protože nejsme všechny z Prahy. Akce se zvrtla až do rána, to už jsem ale já spala,“ smála se Mizerová při vzpomínce na zaslouženou slavnost.

KK Slavia Praha: Blanka Mizerová, Kamila Barborová, Helena Gruszková, Šárka Marková, Jana Pavlíková, Pavlína Radílková, Růžena Smrčková, Vladimíra Šťastná, Ludmila Fořtová, Nikola Zuzánková. Trenér Luboš Zelenka.

Datum: 4. 4. 2012 | Sekce: Zajímavosti | Autor: David Nejedlý