ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 21. kolo soutěže

Slavia Praha vybojovala kolo před koncem soutěže svůj šestnáctý mistrovský titul. Rozhodlo o tom vítězství v tomto kole nad Spartakem Přerov 5:3.

Kolo před koncem soutěže je rozhodnuto. Šestnáctý mistrovský titul vybojovaly hráčky Slavie Praha. V rozhodujícím utkání zdolaly své největší soupeřky z Přerova po velkém boji 5:3. Blahopřeji. Hostující hráčky ztratily v úvodu 112 kuželek a v dalším vyrovaném průběhu se jim ztrátu nepodařilo odmazat. Hráčky Spartaku Přerov obsadí v tomto soutěžním ročníku druhou příčku a třetí skončí ČKD Blansko. Na tom již poslední kolo nemůže nic změnit. Prvním jasným sestupujícím je Sokol Chýnov, který ztrácí na předposlední KK Šumperk čtyři body. O tom, kdo doprovodí Sokol Chýnov do druhé ligy, rozhodne až poslední kolo. Výchozí pozici mají po tomto kole o poznání lepší hráčky TJ Valašského Meziříčí, které mají náskok na předposlední KK Šumperk jednoho bodu. Rozhodlo o tom vzájemné utkání obou družstev v tomto kole. TJ Valašské Meziříčí zvítězilo nad Šumperkem 6:2, a vytvořilo si tak lepší pozici do závěru. Poslední kolo hrají venku, ale jejich šance jsou podstatně větší. Jedou do Tábora, kde se utkají s posledním Sokolem Chýnov. V Šumperku se představí novopečený přeborník Slavia Praha a to nebudou mít domácí hráčky vůbec jednoduché.

V předposledním kole měly navrch domácí družstva, která zvítězila v pěti utkáních. Jedinou výhru hostujícího celku zaznamenal SKK Jičín v Husovicích, kde domácí hráčky neměly svůj den. Po slabém výkonu podlehly 7:1. Dařilo se Sokolu Duchcov, který výkonem 3338 vytvořil rekord kuželny. Hostující hráčky ze Zábřehu bojovaly. Rovněž zahrály velmi dobře, ale k úspěchu jim chybělo 36 kuželek.

Z jednotlivkyň byla v předposledním kole nejlepší Alena Kovandová ze Sokola Chýnov v Náchodě. Porazila vynikajících 593 kuželek. Ani tento výkon nestačil hostujícím hráčkám na uhrání příznivého výsledku. Sokol Chýnov prohrál v Náchodě 6:2. Druhý výkon kola zahrála Nikola Plačková ze Sokola Duchcov, když porazila 590 kuželek. Pořadí jednotlivkyň nedoznalo podstatných změn. Stále vede Kamila Barborová ze Slavie Praha před dvojicí hráček ČKD Blanska Lenkou Kalovou a Zdeňkou Ševčíkovou. Pořadí dle zisku bodů pro družstvo vede Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov před Zdeňkou Ševčíkovou z ČKD Blanska. Ta má stále šanci. V případě zaváhání vedoucí hráčky v posledním kole by se mohla posunout na vedoucí příčku. To samé platí i pro třetí Kamilu Barborovou ze Slavie Praha.

Datum: 1. 4. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa