ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 11. kolo soutěže

Po poslední podzimním kole vede tabulku Spartak Přerov s náskokem jednoho bodu na Slavii Praha. Tabulku uzavírají předposlední Sokol Chýnov a poslední TJ Valašské Meziříčí.

V posledním kole podzimu vyhrály domácí celky tři utkání. Plný bodový zisk venku uhrály hráčky Spartaku Přerov v Duchcově. Remízu uhrál KK Zábřeh v Husovicích a Sokol Chýnov ve Valašském Meziříčí. Obě vedoucí družstva v posledním kole nezaváhala a tak vedení v tabulce udržel Spartak Přerov s nákokem jednoho bodu na Slavii Praha. Na opačném pólu tabulky k velkým změnám nedošlo. Poslední tři celky uhrály v tomto kole po remízách bod. Tabulku po podzimu uzavírá TJ Valašské Meziříčí se ztrátou dvou bodů na Sokol Chýnov a čtyř na Sokol Husovice.

V 11. kole opět padla jedna šestistovka. Zasloužila se o ní Aneta Cvejnová z SKK Náchod, když porazila na domácí dráze 614 kuželek. Kateřině Fajdekové chybělo v Duchcově k překonání šestistovkové hranice sedm kuželek. Vedení v pořadí jednotlivkyň udržela Kamila Barborová ze Slavie Praha. Na druhou příčku se propracovala Veronika Plasová z Konstruktivy. Ta má v tomto soutěžním ročníku výbornou formu. V minulém kole byla ještě pod čarou. Po posledním kole odehrála potřebný počet kuželen a promluvila tak do celkového pořadí. Neporazitelnost drží i po posledním kole stále dvě hráčky. Hořkost porážky zatím neokusily Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov a Kamila Barborová ze Slavie Praha. Na třetím místě v pořadí zisku bodů pro družstvo je s jednou prohrou Aneta Cvejnová z SKK Náchod.

Hráčky Sokola Duchcov hostily Spartak Přerov a zahrály v posledním kole podzimu svůj nejhorší domácí výkon. Toho vedoucí celek tabulky dokonale využil. Poměrně vyrovnané utkání pokazily domácí hráčky až na poslední dráze. Prohrály 61 kuželek a bylo po šanci na zisk obou bodů. Do té doby měly stále naději minimálně na uhrání remízy. V závěru podala výborný výkon hostující Kateřina Fajdeková, která porazila 593 kuželek a velkom měrou se zasloužila o výhru hostujícího celku.

Sokol Husovice, který stále laboruje na konci tabulky, hostil KK Zábřeh. V dramatickém utkání, kde domácí hráčky uhrály čtyři body ze vzájemných duelů, doplatily na dva slabé náhozy, ve kterých měly daleko do pětistovky. Díky tomu hráčky KK Zábřeh vyhrály jasně na celkově poražené kuželky a to znamenalo, že si z Brna odvážejí po remíze 4:4 bod.

ČKD Blansko hostilo SKK Jičín. Domácí hráčky pokračovaly v dobrých výkonech a nedaly svým soupeřkám šanci na případný úspěch. Úvod utkání vyzněl jasně pro domácí. Nic na tom nezměnil ani nejlepší výkon hostujícího celku, který zahrála Martina Hrdinová. Svoji soupeřku porazila na kuželky o 14. K její smůle začala hrát až když prohrávala 3:0. Poslední výborná dráha 154 již nemohla na výsledku a prohře nic změnit. Ve druhé části utkání zahrála opět dobře Lenka Kalová. Porazila 573 kuželek a jistila jasnou výhru domácího celku. Čestný úspěch a bod pro hostující celek uhrála Dana Viková díky dvěma kuželkám, o které porazila víc jak její soupeřka.

Konstruktiva Praha se představila v tomto kole v Náchodě. Hostující hráčky navázaly na neslaný nemastný výkon z minulého kola doma a poměrně jasně prohrály. Náchod zahrál svůj nejlepší podzimní domácí výkon a na to hostující celek neměl. Čestný bod pro Konstruktivu uhrála hned v úvodu utkání Eva Kopřivová. Ve zbývajících duelech vyšel hostující celek naprázdno. Konstruktiva nepochopitelně postavila svoji nejlepší hráčku na jedničku domácího celku Anetu Cvejnovou, která po výkonech 590 doma, 591 venku dosáhla v tomto utkání na šestistovku, když porazila 614 kuželek. Její soupeřka Veronika Plasová nehrála špatně, ale na svoji soupeřku tentokrát neměla.

Souboj dvou nejvíce ohrožených celků sestupem se hrál ve Valašském Meziříčí, kde domácí hráčky hostily Sokol Chýnov. TJ Valašské Meziříčí, pokud se chtělo bodově dotáhnout v tabulce na své soupeřky, potřebovalo v tomto utkání zvítězit. To se nakonec nestalo. Utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů. Po vyrovnané úvodní části utkání ovládly hráčky Sokola Chýnov hlavně zásluhou výkonu Aleny Kovandové střed. Před závěrečnou části vedl Chýnov 3:1 při náskoku 86 kuželek. Na úvodní dráze měly jasně navrch hostující hráčky. Navýšily náskok na 125 kuželek a pro domácí to nevypadalo dobře. Hráčky Chýnova v dalším průběhu utkání hodně polevily, domácí hráčky uhrály dva body a zachránily domácímu celku bod.

Slavia Praha hostila v posledním kole podzimu KK Šumperk. V utkání nebylo od úvodních hodů pochyb, kdo je na kuželně pánem. Domácí celek vyhrál zcela přesvědčivě úvod 2:0 při náskoku 126 kuželek. V této fázi zahrála výborně domácí Jana Pavlíková, která porazil 580 kuželek. Střed utkání měl stejný průběh jako úvod. Plný bodový zisk pro Slavii a navýšení náskoku na 164 kuželek. Čestný bod pro hostující celek uhrála až v samotném závěru Andrea Tatoušková, která přehrála při shodném zisku pomocných bodů Blanku Mizerovou o 6 kuželek. O svém vítězství rozhodla až poslední dorážkou, kterou vyhrála o 18 kuželek.

Datum: 4. 12. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa