ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – 1. kolo základní části

Máme za sebou první kolo základní části a to znamená, že se soutěží se již rozloučilo 21 družstev a stejný počet družstev zaplnil mezery v pavouku pro druhé kolo.

Mezi vyřazené patří i Sokol Bohumín B, který si svůj neúspěch zavinil sám banální chybou, když na kuželnu soupeře k odvetnému utkání přijel bez registračních průkazů. Přitom doma vyhrál slibným poměrem 5:1.

Většina úspěšných družstev si svůj postup zajistila zcela jednoznačně, když dokázala vyhrát obě utkání. Našla se i utkání, která byla dramatická. Admira Kobylisy si zajistila postup domácím „kanárem“ v odvetě. V Rudné, s tamním C družstvem Sokola, prohrála 1:5 (4,5:11,5) a tak byl výsledek 6:0 v podstatě jediným řešením. Nerodil se lehce. Oba první hráči Admiry získali bod až zvratem na poslední dráze. Stejný výsledek by v odvetě potřebovaly i Dobřany B. Jenže tuto možnost jim zhatil hned druhý hráč Újezdu sv. Kříže, přestože na poslední dráze odehrál pro zranění jenom 8 hodů. Asi největším překvapením je vyřazení Chomutova družstvem Lokomotivy Ústí nad Labem B. Prohru 0:6 v Ústí nedokázali chomutovští v odvetě odvrátit. Zdánlivě překvapivý je i výsledek z Kamenice. Je však věcí oddílu, které hráče postaví do kterého družstva. Natolik hráče Kamenice neznám, abych kvalitu jejich družstev mohl posoudit. Vsetínu se podařilo prohru 1:5 v Kroměříži s B družstvem KK smazat. Ve druhé polovině odvetného utkání se na to ale vsetínští hráči dost zapotili.

Do prvního kola se zapojilo jedno druholigové a sedm třetiligových družstev (bráno podle tabulek z minulé sezóny, protože ta je pro nasazování družstev rozhodující). Ne všechna tato družstva si vedla v 1. kole úspěšně. Dačice B byly zcela jasně vyřazeny Chotovinami. Chomutov, jak už jsem psal, nepřehrál Ústí nad Labem B a naopak Ústí nad Labem A nestačilo na Spořice. Všem je asi zcela jasné, že hráči A družstva v poháru nemusí být nutně hráči A družstva oddílu v dlouhodobých soutěžích. Zrovna tak hráči C družstva poháru nemusí být hráči C družstva v dlouhodobých soutěžích apod.

Několika zápasy bylo rozehráno 2. kolo základní části mužů a 1. kolo soutěže žen. Ženám bude věnováno samostatné číslo zpravodaje po skončení 1. kola jejich kategorie.

Jedna připomínka na závěr. Zápisy zasílejte výhradně ve formátu xls. Ne například ve formátu pdf nebo jiném. Pro zpracování výsledků Poháru neexistuje žádný program. Nadělal jsem si nějaké pomůcky v excelu a tak si jiné formáty musím do formuláře xls sám přepsat. Pokud by takových bylo víc, musel bych požádat Zeměkouli, aby se otáčela pomaleji, protože den, který má 24 hodin by byl krátký :-). Musím Vás také pochválit. Až na ty formuláře bylo zasílání zápisů perfektní. Jsem nadmíru spokojen.

Výsledky utkání Pro-Tec Cup – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány (pokud je odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy.

Datum: 14. 11. 2011 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda