ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS dorostu, den čtvrtý – dvakrát zlato a jednou bronz

Dnes byly na pořadu dne soutěže smíšených tandemů a sprinty v obou kategoriích. Nejprve Nikola Tatoušková a Honza Endršt vybojovali v mixech zlaté medaile! Ve sprintu pak přidal druhé zlato Daniel Neumann a bronz Petr Benedikt!

Smíšené tandemy

Nikola Tatoušková a Jan Endršt získali pro českou výpravu zlaté medaile a stali se tak mistry světa v této disciplíně! Ve finále porazili slovenskou dvojici (Dana Klaubertová + Boris Sintal) 17:16 na náhlou smrt. Bronz berou tandemy z Rakouska (Maria Zatschkowitsch + Martin Rathmayer) a Srbska (Maja Djukic + Balaz Kovac).

Naše jediná dvojice zastoupená v této soutěžní disciplíně nejprve vyhrála 2:0 nad párem ze Slovinska (Anja Basek + Blaz Cerin). Ve čtvrtfinále se pak naši hráči hodně zapotili, aby postoupili přes domácí duo (Zeljana Misovic + Josip Rukavina), když vyhráli až na Sudden Victory o jednu kuželku (22:21). V semifinále pak nedali šanci Srbům (Maja Djukic + Balaz Kovac) a porazili je 2:0. Konalo se tak česko-slovenské finále, kde se muselo rozhodnout až v náhlé smrti a tu opět zvládli naši reprezentanti o kuželku lépe. Získali tak zlaté medaile a stali se mistry světa! Gratulace!

Medailové pořadí smíšených tandemů
1. CZE Česká republika Nikola Tatoušková + Jan Endršt
2. SVK Slovensko Dana Klubertová + Boris Sintal
3. SRB Srbsko Maja Djukic + Balaz Kovac
AUT Rakousko Maria Zatschkowitsch + Martin Rathmayer

Sprint – dorostenky

Za Českou republiku nastoupí: Klára Zubajová, Lucie Nevřivová.

Obě naše děvčata jsou bohužel již z bojů vyřazena. Lucka přešla v prvním kole přes Slovinku (Mojca Drevensek) v náhlé smrti poměrem 22:16, ale ve druhém kole již nestačila Ivonu Ac ze Srbska. Druhá naše zástupkyně, Klára, vypadla už v prvním zápase se Slovenkou Kristinou Hegedüsovou.

Medailové pořadí sprintu dorostenek
1. CRO Chorvatsko Ana Jambrovic
2. SVK Slovensko Lenka Tranová
3. SRB Srbsko Ivona Ac
CRO Chorvatsko Matea Gasparovic

Sprint – dorostenci

Za Českou republiku nastoupí: Petr Benedikt, Daniel Neumann.

Chlapcům se daří o poznání lépe, oba jsou již ve čtvrtfinále, kde budou bojovat o další postup!

Petr porazil nejprve Slovince Nejce Jurcu 2:0, ve druhém kole přešel na SV 19:15 přes Patrika Grubera z Rakouska a ve čtvrtfinále ho čeká další rakouský reprezentant Martin Rathmayer. Dan nejprve vyhrál 2:0 nad Marcelem Kociotkem z Polska. V druhém kole absolvoval po nerozhodném stavu 1:1 rozstřel, který vyhrál 23:17 a nyní ho čeká Francouz Maxime Fischer.

Petr si poradil i s druhým rakouským soupeřem a porazil ho opět na rozstřel 24:18. Do finále mu ale stopku vystavil Erik Kuna ze Slovenska. Petr Benedikt tak získal pro Českou republiku další bronzovou medaili!

Daniel Neumann dohrál soutěž ve velkém stylu. Nejprve porazil 2:0 Francouze, následně si stejným poměrem poradil se Srbem Igorem Kovacicem a aby toho nebylo málo, tak 2:0 zvítězil i ve finále nad přemožitelem Petra Benedikta. Toho tak svým vítězstvím „pomstil“ a získal titul mistra světa ve sprintu a druhou zlatou medaili pro českou reprezentaci. Blahopřejeme!

Medailové pořadí sprintu dorostenců
1. CZE Česká republika Daniel Neumann
2. SVK Slovensko Erik Kuna
3. CZE Česká republika Petr Benedikt
SRB Srbsko Igor Kovacic
Datum: 18. 5. 2011 | Sekce: Reprezentace | Autor: více autorů