ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – sedmé kolo soutěže

Slavia Praha těsně vítězí v tomto kole v Přerově a dotáhla se bodově na vedoucí celek. Spartak Přerov poprvé v tomto ročníku soutěže utrpěl porážku.

Po týdenní pauze, vyplněné pro naše barvy úspěšným vystoupením na MS jednotlivců v Ritzingu, se ligové soutěže rozjely opět naplno. V tomto kole byly po dlouhé době úspěšnější domácí týmy, které zvítězily v pěti utkáních. Úspěšnou bilanci domácích družstev kazí pouze těsná výhra mistrovského celku Slavie Praha v Přerově. Slavia Praha se tak bodově dotáhla na vedoucí Spartak Přerov. V tabulce je však stále druhá díky horšímu rozdílu získaných bodů. Na konci tabulky se nic podstatného neudálo. Žádné z družstev na sestupových postech nezískalo ani bod.

V pořadí jednotlivců dle dosaženého průměru se také nic nezměnilo. Stále vede Šárka Marková, hráčka Slavie Praha, před Michaelou Sedláčkovou ze Spartaku Přerov. V pořadí získaných bodů pro družstvo již zůstala jediná hráčka se 100% úspěšností a tou je Jitka Horká z KK Šumperk.

Tahákem kola byl zápas doposud neporaženého Spartaku Přerov s druhým v pořadí Slavií Praha. Dramatické utkání nakonec skončilo těsnou výhrou hostujícího celku, který připravil domácím první porážku v soutěži. Každá část utkání byla úplně jiná a tak se bylo stále na co dívat. V úvodu získala obě družstva po bodu a vše bylo otevřené. Střed utkání ovládly hostující hráčky. Helena Gruzsková zahrála výborně a když se k ní přidala i Blanka Mizerová byl z toho zisk dvou bodů a vedení o 105 kuželek. V závěru domácí hráčky nerezignovaly, ale naopak je to přimělo k výborným výkonům. Jana Holubová s Kateřinou Fajdekovou zahrály výborně. Bylo jasné, že uhrají oba body a když postupně umazávaly  náskok hostujícího celku i v poražených kuželkách schylovalo se k dramatické koncovce. Hráčkám Spartaku Přerov nakonec chybělo k úspěchu pouhých sedm kuželek. Slavia Praha se tak bodově dotáhla v tabulce na Přerov.

KK Šumperk hostil pražskou Konstruktivu. Utkání mělo vyrovnaný průběh pouze v úvodu utkání, kdy domácí Kateřina Bezdíčková zůstala hluboko za svými výkony a přenechala bod Editě Jungvirtové, která k tomu nepotřebovala zahrát nijak oslnivý výkon. V dalším průběhu zápasu již převzaly iniciativu domácí hráčky. Půl bod pro Konstruktivu ještě uhrála v závěru Jaruška Havrdová, ale to již nemohlo nic změnit na jasné výhře domácího celku.

Hráčky SKK Primátoru Náchod zahrály v tomto kole své letošní maximum a na to béčko KK Zábřeh nemělo. Domácí celek nedal soupeři žádnou šanci na případný úspěch. Čestný bod pro hostující celek uhrála až v samotném závěru Dana Wiedermannová, když přehrála Ilonu Bezdíčkovou. Nejlepší výkon uhrála domácí Dana Adamů, když porazila 583 kuželek.

KK Zábřeh hostil KC Zlín a pro domácí to měla být jasná záležitost. Průběh zápasu ukazuje, že to tak jednoznačné nebylo. Domácí hráčky dokonce po dvou třetinách zápasu prohrávaly 3:1. Stále však měly díky výraznému vítězství Dany Wiedermannové v úvodu zápasu náskok v poražených kuželkách. Závěr utkání se již hrál v režii domácích hráček Lenky Horňákové a Jitky Killarové. Obě své soupeřky přehrály a dovedly utkání do vítězného konce. Hostující celek měl hodně blízko k remíze, když Jitka Killarová prohrávala před poslední drahou s Jaroslavou Matějíčkovou 2:1. Výborné plné domácí hráčky, které vyhrála o 14 kuželek jí nakonec zajistily výhru na dráze a tím cenný bod pro družstvo.

V Táboře se utkaly ve vzájemném duelu oba nováčci soutěže – Sokol Chýnov hostil TJ Valašské Meziříčí. Úvod utkání vyšel domácímu celku podstatně lépe. Jana Račková jasně přehrála Janu Volkovou a Ludmila Landkamerová získala druhý bod i přesto, že nahrála o 14 kuželek méně než její soupeřka. Střední část utkání vyšla lépe hostujícímu celku. Jeho hráčky oba duely vyhrály a posunuly TJ Valašské Meziříčí do vedení, jak na body, tak na poražené kuželky. V závěru již dominovaly domácí hráčky. Zdena Vytisková spolu s Alenou Kovandovou své soupeřky jasně přehrály a zajistily tak Sokolu Chýnov důležitou výhru a zisk dvou bodů.

ČKD Blansko hostilo v tomto ročníku nevýrazně hrající SKK Jičín a tak se čekalo jasné vítězství domácího celku a to nakonec průběh utkání plně potvrdil. Hostující hráčky uhrály v každé části zápasu bod. Zbývající duely se hrály plně v režii domácích hráček. Nejlepší výkon v utkání uhrála domácí Zdeňka Ševčíková, která porazila 577 kuželek.

Datum: 7. 11. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa