ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistryně ligy 2009/10 jsou ze Slavie Praha

Je dobojováno. Další soutěžní ročník je za námi. Mistrovský titul vybojovala již po čtrnácté Slavia Praha. Soutěž opouští po odstoupení Slovanu Jirkov po ročním působení TJ Neratovice. Pro příští soutěžní ročník je nahradí Spartak Valašské Meziříčí a TJ Sokol Chýnov.

Bilance posledního kola je příznivější pro domácí celky. Získaly tři výhry proti jedné hostujícího celku. Utkání Neratovice Zlín skončilo remízou.

Loňské první místo v pořadí jednotlivců uhájila Dana Wiedermannová až výkonem v posledním kole, když v pražském Edenu porazila 601 kuželek a o 1,5 přeskočila doposud vedoucí Šárku Markovou že Slavie Praha.Třetí místo obsadila Kamila Barborová ze Slavie Praha.

Vedoucí celek tabulky hostil áčko KK Zábřeh. V dramatickém utkání nakonec domácí hráčky uhájily vítězství a zisk dvou bodů. Utkání zahájila výborným výkonem v domácím celku Jana Pavlíková, která jasně přehrála Helenu Sobčákovou. Ve druhém duelu se utkaly Daniela Žďárková s Danou Wiedermannovou st. Ve vyrovnaném duelu se dlouho obě přetahovaly o bod, který nakonec získala díky pěti kuželkám, o které porazila víc než její soupeřka, hostující hráčka. Střední část utkání vyzněla jasně pro domácí hráčky, které šly zásluhou výher Kamily Barborové s Blankou Mizerovou do vedení 3:1. V závěru se utkání neočekávaně zdramatizovalo. Hostující hráčky stáhly náskok Slavie až na 30 kuželek. Domácí trenér provedl po polovině totální výměnu hráček. To již nic nezměnilo na tom, že hostující družstvo uhrálo dva body. Na kontě Slavie zůstalo 33 kuželek a to znamenalo těsnou výhru pro domácí.

Druhý celek v pořadí TJ ČKD Blansko zajížděl do Zábřehu.  Po úvodní části utkání na tom byly o poznání lépe hostující hráčky, které vedly při stavu 1:1 o 14 kuželek. Pro domácí uhrála bod po dobrém výkonu Marie Vojtková. Ve druhé duelu obě hráčky nijak neoslnily, ale přesto měla hostující Dana Musilová navrch a bodovala. Ve střední části utkání při slabších výkonech všech zúčastněných nakonec opět došlo k dělbě bodů s tím rozdílem, že před závěrem měly domácí pět kuželek k dobru. Závěr utkání domácím hráčkám vyšel. Lenka Horňáková s Olgou Ollingerovou zahrály dobře. Obě své soupeřky přehrály a dovedly tak utkání do vítězného konce. Olga Ollingerová zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 554 kuželek. Díky této výhře se hráčky KK Zábřeh „B“ posunuly v tabulce na osmou příčku před Spartak Přerov.

Výhrou v Přerově potvrdily hráčky KK Šumperk třetí příčku v konečném pořadí. Domácí celek nepodal očekávaný výkon a toho soupeřky dokonale využily. Ani vynikající výkon Michaely Sedláčkové, která porazila 602 kuželek k výhře nepomohl. Hostující celek začal v Přerově výborně. Kateřina Bezdíčková výkonem 587 a Nikola Tatoušková výkonem 577 domácí hráčky dokonale spláchly. Vedení 2:0 a 109 kuželek k dobru nebylo pro domácí moc dobré. Ve střední části utkání sice Michaela Sedláčková výborným výkonem korigovala výsledek, ale ani to při nevýrazných výkonech domácích hráček v závěru nestačilo.

Utkání družstev z konce tabulky mezi TJ Neratovicemi a KC Zlínem skončilo spravedlivou remízou. Domácí hráčky uhrály v úvodu po těsných výhrách dva body. Ve střední části  utkání vybojovala další bod pro domácí Lucie Holubová. I přes prohru Renaty Vystrčilové s Ludmilou Pančochovou se utkání vyvíjelo pro domácí hráčky dobře. Podstatná pro další vývoj zápasu byla první dráha v závěru, kde domácí hráčky prohrály 44 kuželek a zlínské hráčky šly poprvé v zápase do vedení na kuželky. Tento náskok pak udržely až do konce a to znamenalo v konečném účtování dělbu bodů.

Závěrečné utkání na jičínské kuželně, kde domácí hráčky hostily SKK Primátor Náchod, vyznělo lépe pro domácí. Po těsných výhrách domácích hráček to šlo s Náchodem s kopce. Postupně ztrácely a naděje na případný úspěch se pomalu rozplývala. Čestný úspěch pro hostující celek vybojovala až v samotném závěru Ilona Bezdíčková, která přehrála domácí Lucii Slavíkovou. 

KK Slavia Praha – mistryně ČR 2010

KK Slavia Praha – mistryně ČR 2010

Datum: 18. 4. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa