ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – osmifinále muži

Jak osmifinále dopadlo. Postoupila všechna prvoligová družstva a SK Škoda VS Plzeň a TJ Valašské Meziříčí. Jsou mezi nimi všichni loňští semifinalisté.

Před námi je v kategorii mužů poslední kolo – čtvrtfinále, které se bude hrát formou dvojzápasů na domácích kuželnách zúčastněných družstev. Postoupilo do něj osm družstev, většinou dle očekávání.

Na kuželně v Příbrami se dařilo pouze Stanislavu Březinovi a jakžtakž i přes prohru Igoru Búrikovi. Druhá polovina startovního pole pražského Slavoje naprosto propadla. Slavoj si tak odvezl z Příbrami prohru 1:5. Určitou šanci dávalo skóre v dílčích bodech. Pražský tým tedy nebyl před druhým zápasem v záviděníhodné situaci. Odvetu zahájil velmi dobře Stanislav Březina, naopak Evžen Valtr odevzdal soupeři nejen bod, ale i 3,5 dílčího bodu. Ve druhé polovině nesměl žádný z hráčů Slavoje prohrát a nesměli dohromady ztratit víc než dva dílčí body. Obě podmínky se jim podařilo bez problémů splnit.

Zbývající dva duely neměly jasného favorita a výsledky podle toho vypadaly. Plzeň prohrála první utkání ve Šluknově 1:5. V odvetě však poslala domů Šluknov s „kanárem“ a postupuje. V posledním duelu se střetli dva největší aspiranti na postup do nejvyšší soutěže, Konstruktiva Praha a Valašské Meziříčí. Valašské Meziříčí dokázalo vyhrát v Praze a zdálo se být vše jasné. Doma ale prohrálo Valašské Meziříčí stejným rozdílem, jako v Praze vyhrálo. Dokázalo však vyhrát na dílčí body a to rozhodlo o jeho postupu.

Konečný termín čtvrtfinále je 23. května 2010.

Byla změněna adresa pohárového webu. Stránky jsou nyní umístěny přímo na webu ČKA na adrese: poharcka.kuzelky.cz. Zatím je funkční i původní adresa, ovšem jak dlouho to bude, nezávisí na mně. Na této webové adrese najdete denně aktualizováno všechno okolo Poháru ČKA.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA, zpravodaj je možné si stáhnout také z výše uvedené adresy.

Datum: 12. 4. 2010 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda