ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 19. kolo

Lídr tabulky Slavia Praha měl v tomto kole volno, a tak tři kola před závěrem soutěže se vedoucí týmy jak bodově tak co do počtu odehraných utkání srovnaly. Slavia Praha je na čele jen díky lepšímu skóre.

V utkáních tohoto kola měly prim domácí celky, které zvítězily ve čtyřech utkáních. Jedinou výhru hostujícího celku zaznamenaly hráčky Konstruktivy Praha v Zábřehu. Konstruktiva má stále naději na zisk bronzových medailí. Toto kolo definitivně potvrdilo, že soutěž opouštějí po ročním působení hráčky TJ Neratovic.

Hráčky TJ ČKD Blanska hostily v tomto kole Spartak Přerov a dobře věděly, že jedině výhra je může posunout do boje o titul. K tomu jim hned v úvodu pomohly svými rozpačitými výkony hostující hráčky. Čest jim zachraňovala pouze Kamila Katzerová, která uhrála bod na Kamilu Šmerdovou. Druhá polovina utkání měla obdobný průběh jako ta první pouze s tím rozdílem, že hostující celek již na zisk bodu nedosáhl. Domácí hráčky tak v tomto utkání jasně zvítězily a v tabulce se dotáhly bodově na vedoucí celek.

SKK Primátor Náchod hostil KK Zábřeh „A“. Dva týmy ze středu tabulky bojovaly o to, který bude po tomto kole na tom v tabulce lépe. Po vyrovnaném úvodu, kde Dana Wiedermannová ml. získala jediný bod pro hostující celek to šlo se Zábřehem s kopce. Na druhý bod mohla ještě ve střední části dosáhnout Dana Wiedermannová st. Nahrála sice o sedm kuželek víc jak její soupeřka, ale díky poslední dorážce, kterou nutno podotknout zahrály obě pod psa, nakonec o jeden kolek prohrála a to ještě měla její soupeřka Michaela Divišová ml. čtyři „mávky“. Ta sice zůstala hluboko za svým výkonem ze Šumperku, ale přesto bodovala. V závěru utkání Aneta Cvejnová s Janou Majerovou po dobrých výkonech uhrály oba body a dovedly utkání do vítězného konce.

Největší kandidát na třetí příčku, KK Šumperk, hostil TJ Neratovice. Utkání zahájila výborným výkonem Kateřina Bezdíčková, když porazila 601 kuželek. Hostující hráčky uhrály bod zásluhou Lucie Holubové. Ve střední části již převzaly iniciativu domácí hráčky, které si připsaly na své konto dvě výhry a to znamenalo jasné vedení. V závěru utkání již jen hostující Zdenka Černá korigovala nejlepším výkonem hostujícího celku s 573 poraženými kuželkami stav utkání na konečných 6:2.

KK Zábřeh „B“ hostil o medailový post bojující Konstruktivu Praha. Utkání nezačalo pro domácí celek nejlépe. Marie Vojtková sice jasně přehrála po dobrém výkonu Petru Najmanovou, ale její spoluhráčce Evě Sedlákové se vůbec nedařilo, a to znamenalo, že Konstruktiva na tom byla podstatně lépe. Střední část utkání byla opět na body vyrovnaná. Na kuželky na tom byla Konstruktiva podstatně lépe. Měla náskok 90 kuželek.  Závěr utkání se již hrál zcela v režii hostujících hráček. Edita Jungvirtová nejlepším výkonem v utkání 561 s Lenkou Novou završily zápas dvěma výhrami s konečným rozdílem 168 kuželek pro Konstruktivu.

KC Zlín hostil ve svém předposledním utkání na domácí dráze hráčky SKK Jičín. Zlínské hráčky zatím na jaře nezískaly ani bod, a tak v tomto kole měly jednu z posledních šancí. Úvod utkání se pro ně nijak příznivě  nevyvíjel. Martina Hrdinová po nejlepším výkonu v utkání 568 jasně přehrála Lenku Poláškovou a  druhá domácí hráčka Jaroslava Kolaříková získala bod až v samotném závěru, když její soupeřka nahrála sice o kuželku víc, ale na body byla úspěšnější domácí hráčka. Ve střední části zápasu vystoupila z šedi výkonů pouze domácí Věra Skoumalová a to znamenalo, že stáhla z náskoku hostujícího celku na rozdíl 6 kuželek. V závěru utkání získala obě družstva opět po bodu. Podstatné pro domácí bylo, že výborně zahrála Alena Kantnerová, která zahrála nejlepší výkon v utkání a zajistila pro domácí těsnou výhru na poražené kuželky a tím i celkové vítězství a první jarní body.

Utkání prvních čtyř celků z čela tabulky v závěrečných kolech. Domácí utkání jsou zvýrazněna tučně.

  20. kolo 21. kolo 22. kolo
KK Slavia Praha SKK Náchod KK Šumperk KK Zábřeh „A“
TJ ČKD Blansko SKK  Jičín Konstruktiva KK Zábřeh „B“

O třetí místo

  20. kolo 21. kolo 22. kolo
KK Šumperk KK Zábřeh „A“ KK Slavia Praha TJ Spartak Přerov
KK Konstruktiva Praha KC Zlín TJ ČKD Blansko volno
Datum: 14. 3. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa