ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 8. kolo

Ze zápasů osmého kola se hrála pouze čtyři utkání. Dvakrát zvítězily domácí celky a dvě vítězství si na své konto připsala hostující družstva.

KK Šumperk zvítězil nad Neratovicemi a SKK Primátor Náchod překvapivě zdolal KK Zábřeh „A“.

Na čele tabulky i přes prohru v Přerově zůstává družstvo ČKD Blanska. Na druhou příčku se propracovaly hráčky SKK Náchod, které ztrácejí jeden bod. Slavia Praha na třetím místě ztrácí na vedoucí celek dva body, má však jedno odložené utkání k dobru.

KK Zábřeh „A“ hostil v tomto kole družstvo SKK Primátor Náchod, které hraje v tomto ročníku velmi dobře. Výkonnost potvrdily hráčky Náchoda i v Zábřehu, kde dokázaly zvítězit. Obě družstva získala ze hry po třech bodech, a tak rozhodovaly poražené kuželky a v těch měly od úvodních hodů navrch náchodské hráčky. Domácí hráčky vedly na kuželky pouze po první třicítce. V dalším průběhu již dominovaly náchodské hráčky až na konečný rozdíl 48 kuželek ve svůj prospěch. Zábřeh v tomto utkání doplatil na velké rozdíly ve výkonech jednotlivých hráček. 76 kuželek na domácí dráze mezi nejlepší a nejhorší hráčkou je hodně. Domácí navíc měly i dva výkony pod pět set. V celku Náchoda výborně zahrála Michaela Divišová, která porazila 592 kuželek a to byl zároveň nejlepší výkon v utkání. Dobrou výkonnost tentokrát nepotvrdila Aneta Cvejnová, která výkonem 506 byla z hostujícího celku nejhorší. Na domácí Jitku Killarovou, která byla výkonem 571 nejlepší z domácích hráček, neměla. Vítězství Náchoda tak nakonec pečetila Ilona Bezdíčková výhrou nad Helenou Sobčákovou.

Spartak Přerov hostil v tomto kole vedoucí celek tabulky TJ ČKD Blansko. Domácí hráčky si nemohou dovolit rozdávat body, a tak utkání slibovalo zajímavý průběh a to se také potvrdilo. Úvod zápasu vyhrály přerovské hráčky po poměrně vyrovnaných duelech. Ve střední části naopak získaly oba body hostující hráčky a ty šly navíc do vedení i v poražených kuželkách. V závěru zápasu opět oba duely vyhrály domácí hráčky. Hráčky Blanska na prvné šedesátce vzdorovaly a měly stále naději na vítězství. Závěr utkání však domácí Jana Holubová s Kateřinou Fajdekovou zvládly na jedničku. Hráčky Spartaku Přerov tak získaly třetí výhru a posunuly se na desátou příčku v tabulce. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Jana Holubová, když porazila 581 kuželek.

Nováček soutěže KC Zlín se představil na kuželně v Jičíně. Domácí nedaly hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch a vyprovodily je z kuželny s kanárem 8:0. Zlínské hráčky se nevyrovnaly s nástrahami jičínské kuželny. Žádné z nich se nepodařilo překonat pětistovku. Těsně za ní skončila Ludmila Pančochová výkonem 498 poražených kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Martina Hrdinová 559. Jičín zvítězil v tomto utkání zatím největším rozdílem, který činí 299 poražených kuželek.

Druhý nováček soutěže Neratovice hostil KK Šumperk. Domácí hráčky jsou zatím na předposledním místě v tabulce a potřebují body jako sůl. Ani tentokrát se jim to nepodařilo a na remízu jim mnoho nechybělo. Neustály závěr utkání. O tom, že přišly o oba body rozhodla až poslední dráha, kde prohrály 43 kuželek. Do té doby to vypadalo pro domácí dobře.

Příští kolo již bude odehráno kompletní. Slovan Jirkov se vrací po nezaviněné přestávce do soutěže. Ve středu mají hráčskou schůzku a následně bude zahájeno dojednávání nových termínů neodehraných utkání.

V Náchodě se mají o příštím víkendu na co těšit. Tahákem kola bude utkání o čelo tabulky SKK Náchod – KK Slavia Praha a potom následuje další klíčové utkání v 1. KLM, ve kterém domácí hostí Slavoj Praha. Na severu Moravy se hraje v Šumperku derby KK Šumperk – KK Zábřeh „A“ a tentokrát jsou mírnými favoritkami domácí hráčky.

Neodehrané utkání 8. kola

Družstvo KK Zábřeh „B“ požádalo v pátek večer o odložení utkání s Konstruktivou Praha z důvodu onemocnění čtyř hráček. O dalším postupu rozhodne STK v pondělí 9. 11. 2009, do kdy má družstvo KK Zábřeh „B“ termín pro zaslání potvrzení. Vedoucí družstva Lenka Horňáková je v nemocnici v Příbrami a zajištění dokladů před utkáním bylo nereálné.

Datum: 9. 11. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa