ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 5. kolo

V 5. ligovém kole skupiny „A“ se lze jen těžko vyhnout jinému tématu na úvod, než je zápas Kutné Hory s Červeným Kostelcem. Skupina „B“ se může pochlubit rovněž krásným výsledkem, a to nejen jednotlivce.

Skupina „A“

V 5. ligovém kole se lze jen těžko vyhnout jinému tématu na úvod, než je zápas Kutné Hory s Červeným Kostelcem. Zápas by byl silně podprůměrný a nebýt nešikovné sestavy hostů, nemusel ani skončit výhrou domácích 3:1. To by ale nesměl mít kutnohorský oddíl ve svých řadách Leoše Vobořila, který už mnohokrát prokázal, že to na domácích drahách umí. Dnes se mu podařil opravdu mistrovský kousek. Po svém spoluhráči Martinu Schejbalovi přebírá žezlo majitele rekordu jednotlivců v 1. KLD. Na jeho totalizátoru se dnes totiž rozsvítila číslice 624, což je číslo na dorostence i drtivou většinu hráčů seniorské kategorie opravdu úctyhodné. Takový rekord se bude jen velice těžko překonávat, pokud to tedy nehodlá udělat Leoš sám. Má za sebou teprve druhé domácí utkání a nutno připomenout, že i v tom prvním jeho výkon začínal šestkou.

Duchcov opustil čelo tabulky. Na družstvo v tomto kole čekalo první klopýtnutí, kterým je remíza v Liberci. Po první várce bylo jasno, že Duchcov si oba body neodveze. Ze stavu 2:0 pro domácí se však Janu Endrštovi podařilo vydolovat alespoň remízu, když vysoko porazil svého spoluhráče a jeho tým měl po skončení utkání 5 kolků navrch.

Bez prohry se soutěží řítí už jen družstvo Rokycan. To tentokrát přivítalo na domácí dráze České Velenice. Přestože se Michalovi Pytlíkovi moc nedařilo, svého soupeře s přehledem přehrál. Totéž se podařilo i jeho spoluhráči Josefu Kreutzerovi, který si však zahrál lépe. Do finále tak šli domácí se solidním náskokem. Ten dokázal Michal Wohlmuth udržet. Přestože svému soupeři podlehl, jeho tým mohl slavit výhru.

Náchod na domácí půdě přivítal Lokomotivu Tábor, družstvo, které nezískalo zatím žádný bod. Bohužel ani v Náchodě se Táborští prvních bodů nedočkali. Zásluhu na tom mají hlavně dva kvalitní výkony na straně domácích, konkrétně Pavlů Trudiče (552) a Pecolda (559).

Skupina „B“

Skupina „B“ se může pochlubit rovněž krásným výsledkem, a to nejen jednotlivce. Skvělému výkonu Petra Benedikta (601) z jihlavského PSJ totiž vytvořili výbornou kulisu také jeho spoluhráči. Jejich společný výkon 1725 znamenal pro soupeře z Horního Benešova kanára. Ten je pro ně příliš tvrdou odměnou za dobrý výkon, který v Jihlavě podaly. Díky této výhře se Jihlaváci usadili na čele tabulky, ovšem pouze o skóre před Hranicemi.

Ze dvou týmů, které se dosud krčily na dně tabulky, zůstal po 5. kole jen jeden. Oba týmy nováčků Vyškov a Židenice se postavily proti sobě, přičemž výhodu domácího prostředí měli Vyškovští. Přesto toho nedokázali využít a po nevýrazném výkonu těsně prohrávají.

Do Zábřehu zavítali hráči Blanska. Z první várky si oba týmy odnesly po jednom bodu a hosté měli velmi nepatrný náskok 2 kuželky. Již po třech drahách finálové dvojice bylo ovšem rozhodnuto o tom, že dva body do tabulky si připíší domácí zásluhou nejlepšího hráče utkání Martina Marka (555).

Na dvoudráze v Kelči se odehrál další prvoligový duel, když domácí přivítali dosud neporaženého nováčka z Jihlavy. Domácí Fridrich dodal domácímu favoritu klid, když zahrál 518 a s přehledem získává první bod pro družstvo a náskok 28 kuželek. Za jihlavské vyrovnává hned ve druhé dvojici Lukáš Zeman, když porazil nejslabšího domácího hráče Vinklara. Stav tedy 1:1 a na kuželky vedou Hranice o pouhých 11. O překvapení se tedy chtěl pokusit nejlepší jihlavský hráč Honza Blažek a v souboji s Petrem Pavelkou předvedl velice napínavý a do poslední dráhy nervydrásající souboj o poslední bod. Domácí hráč nakonec překvapení nedopustil, když těsně o 7 kuželek získal důležitý bod a upevnil tím první místo domácích Hranic v tabulce. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 12. 10. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka