ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 4. kolo

Čtvrté soutěžní kolo přineslo 100% bodobý zisk pro domácí družstva. Hostující celky tentokrát vyšly zcela naprázdno. Čelo tabulky drží pražská Slavia před KK Zábřehem „A“.

Obě družstva mají shodný počet bodů a ještě v tomto ročníku neokusily hořkost porážky. Uvidíme, zda to bude stejné po příštím kole, kdy oba vedoucí celky hrají venku. Relativně hůře jsou na tom hráčky KK Zábřeh „A“, které hrají na drahách nováčka soutěže ve Zlíně. Hráčky KC Zlín zatím předvádějí dobré výkony a určitě nenechají soupeřkám nic zadarmo. Slavia hraje v Zábřehu s béčkem a pokud domácí družstvo zahraje stejně špatně jako v tomto kole, neměl by to být pro mistrovský celek žádný větší problém.

Na třetí příčku kleslo Blansko, které nedokázalo zopakovat v Náchodě skvělé výkony z pohárové soutěže. Po špatném výkonu neměly domácí hráčky problém a Blansko jasně přehrály. Dno tabulky po tomto kole opustily hráčky Spartaku Přerov, které si po domácí výhře nad SKK Jičínem připsaly na své konto první body, i když za předvedený výkon by si zasloužily prohrát. Na poslední příčku se propadlo družstvo Slovanu Jirkov, které má na svém kontě jeden bod a v tomto ročníku zatím nevyhrálo a z kuželny v Kostomlatech si odváží po prohře s Neratovicemi kanára.

Výkony v tomto kole lze přiřadit do skupiny průměrných a podprůměrných. Pouze zápasy v Šumperku a v pražském Edenu snesou přísnější kriteria. Slavii opustila po odehrání poháru nesmyslně Kamila Barborová, vrací se zpět do druholigové Kutné Hory a tak tíha zodpovědnosti přešla v pražském derby na veteránky. Daniela Žďárková 580 s Růženou Smrčkovou 563 uhrály závěr a ani nejlepší výkon Lenky Nové 583 nemohl na výhře Slavie nic změnit.

Utkání Neratovice versus Jirkov potvrdilo, že na kuželně v Kostomlatech to padat nebude. Neratovice se proti prvnímu utkání v domácím prostředí podstatně zlepšily. Hostující hráčky se s nástrahami místní kuželny nedokázaly vyrovnat a tak si odvážejí kanára po prohře 8:0.  Nejlepší výkony na obou stranách zůstaly v červených číslech.

V Náchodě zahrály domácí hráčky své letošní maximum a na to hráčky hostujícího Blanska neměly. Blansko zůstalo  hluboko za výkony z minulého týdne v pohárech. Od potupné prohry s nulou je zachránila Zuzana Musilová po výhře o dva kolky nad Evou Majerovou. Družstvo Náchoda podalo vyrovnaný výkon. Nejlépe zahrála Aneta Cvejnová, která porazila 563 kuželek.

Derby v Zábřehu mezi áčkem a béčkem překvapení nepřineslo a ani výkony hráček v utkání nijak neoslnily. Nejlepší výkon zahrála Jitka Killarová 541, dál to již byla bída. Výkon béčka, který skončil tři kolky pod třemi tisíci hovoří za vše.

Co se týká výkonů, asi nejhodnotnější utkání se hrálo na kuželně v Šumperku, kde domácí KK Šumperk hostil nováčka soutěže KC Zlín. Hráčky hostujícího celku zahrály v tomto kole venku dobře a mnoho nechybělo aby dosáhly na přinejmenším bod. Velmi blízko k zisku bodu měla například Ludmila Pančochová, která nahrála o tři kolky víc jak její soupeřka Nikola Tatoušková. Ta strhla vítězství na svou stranu díky výborné poslední dorážce. Nejlepší výkon v utkání, který je i nejlepším výkonem kola podala hostující Věra Skoumalová. Ten má hodnotu 584 poražených kuželek.

Přerovské hráčky, které byly před tímto kolem jako jediné bez zisku bodu hostily SKK Jičín. Jičínským hráčkám se, naštěstí pro domácí, utkání kromě první části vůbec nevyvedlo a to domácím stačilo i při průměrném výkonu k zisku prvních letošních bodů. Domácí hráčky výkonově nijak nevybočily z domácího průměru a toho hráčky Jičína nevyužily.

Pořadí jednotlivkyň zatím vévodí Kamila Barborová, to ale nebude dlouho pravda. Návratem do Kutné Hory tak dává šanci dalším hráčkám. Průměry se pohybují řádově o třídu níž jak v minulém ročníku. Druhá Lenka Nová má průměr 555,8 a třetí zlínská Věra Skoumalová, která si průměr vylepšila výkonem v tomto kole v Šumperku má 554,7. Nejlepší z loňského pořadí Dana Wiedermannová ml. je zatím pátá s průměrem 552.

Datum: 12. 10. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa