ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 4. kolo

V tabulce družstev skupiny „A“ jsou stále dvě neporažená družstva. Ve skupině „B“ jsou na prvních třech místech družstva se shodným bodovým ziskem.

Skupina „A“

V tabulce družstev skupiny A jsou stále dvě neporažená družstva. Tím prvním je Duchcov, jehož hráči doma v tomto kole deklasovali Kutnou Horu. Z hostujícího družstva dokázal domácím sekundovat pouze Martin Schejbal (562). Ten ovšem narazil na Tomáše Štraichera, který se nachází ve vynikající formě, a tak i on prohrál.

Druhým družstvem se stoprocentní úspěšností jsou Rokycany. Ty se tentokrát postaraly o málo vídaný výsledek. Táboru nadělily na jeho vlastních drahách „superkanára,“ když domácím nedovolily zvítězit ani na jediné dráze. Výborně zde zahrál Michal Pytlík (561).

Okresní derby Červeného Kostelce s Náchodem skončilo nerozhodně 2:2, avšak s výrazným rozdílem v kuželkách, kterých měli hosté o 102 více než domácí. Domácí celek neustále doplácí na slabý vstup do utkání. Zejména výkony Daniela Neumanna (543), který vyhrál nad soupeřem o pouhou kuželku, a Ondřeje Mrkose pak ukazují, že letos se v Kostelci dají zahrát pěkná čísla.

Liberec se ke svému utkání vydal na opačný pól republiky. V Českých Velenicích však doplatil na dva výkony pod 500 kuželek, ty na tak kvalitní kuželně těžko mohou stačit na výhru. Domácí naopak podržel hned v úvodu dobře hrající Miroslav Kotrč (562).

Skupina „B“

Tým z brněnských Židenic uhrál ve svém druhém domácím utkání o 174 kuželek méně než v tom prvním. To samozřejmě na výhru nemohlo stačit, zvláště když měly za soupeře družstvo Hranic. Hostující mohli celý zápas pojmout jako lepší trénink, protože domácí nekladli téměř žádný odpor. Pouze jediná vyhraná dráha je zachránila od „superkanára.“

Zatím bez úspěchu si v soutěži počíná i druhý jihomoravský celek – Vyškov. Ten zavítal do Blanska. Domácímu týmu hosté podlehli 4:0, i když Pavel Zaremba neměl k zisku bodu daleko. Prohrál však na třech drahách, a tak ani za vyšší výkon bod nebral.

Zábřeh určitě chtěl na půdě Horního Benešova bodovat. Úvod utkání však hostujícím hráčům nevyšel a oba hráči těsně prohrávají. Proto ani výborný výkon. Martina Marka v závěru (579) nemohl stačit na vítězství. Ani remíza na venkovních však nemusí být k zahození.

V prvoligovém derby si pozvali hráči Startu Jihlava na domácí kuželnu k zápasu 4.kola soupeře z nedalekého bazénu, tým vedený koučem Robinem Parkanem PSJ Jihlava. Vstup do utkání se povedl lépe domácím, když po dvou odehraných dvojicích vedli 2:0, ale jelikož výhry obou borců byly těsné, na počet sražených kuželek to bylo o pouhou devítku před poslední dvojicí. Pavel Mutl však v poslední dvojici nezvládl koncovku a s Petrem Benediktem (PSJ) prohrál o 31 kuželek a doslova daroval soupeři bod. Je to tedy již třetí remíza v řadě na domácí dráze, dnes bohužel však zbytečná. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 6. 10. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka