ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Prvoligoví dorostenci odehráli třetí sérii

Ve skupině „A“ zůstává po 3. kole na čele tabulky Duchcov, jemuž na záda dýchá družstvo Rokycan. Ve skupině „B“ vede Jihlava o skóre před Horním Benešovem.

Skupina „A“

Po 3. kole zůstává na čele tabulky Duchcov, jemuž na záda dýchá družstvo Rokycan. Oba týmy ještě neprohrály. Prvně zmiňované družstvo zajíždělo na půdu Českých Velenic. Domácí se zřejmě hostů zalekli a nedokázali ze sebe vyždímat ani průměrné výkony. Tím hostům umožnili hladce proplout utkáním až k přesvědčivému vítězství 4:0.

Rokycany doma přivítaly tým Červeného Kostelce, který, jak se zdá, bude mít letos záchranářské starosti. Michal Pytlík neměl v úvodu se soupeřem žádný problém a hravě zvítězil rozdílem, který družstvu v podstatě zajišťoval remízu. Jeho spoluhráč Jozef Kreutzer to měl podstatně těžší, přesto i on zvítězil. V závěru tak už o nic nešlo. Hostující Ondřej Mrkos zvládl jen kosmeticky upravit výsledek na 3:1 pro domácí.

Kutná Hora vstupovala do utkání v Náchodě z pozice mírného favorita, což se ale v samotném zápase nepotvrdilo. Ve vyrovnaném úvodním duelu si nakonec připsal bod domácí Pavel Trudič. Hostující Martin Schejbal ale neúspěch svého spoluhráče v úvodu napravil a jeho tým šel do vedení o 18 kuželek. Vše tak záleželo na posledních hráčích. Kutnohorský Leoš Vobořil však na svůj úspěch v minulém kole zdaleka nenavázal a nad dobře hrajícím Pavlem Pecoldem dokázal vyhrát jen první dráhu. Body tedy zůstaly v Náchodě.

Liberečtí hráči si vůbec v soutěži nepočínají jako nováčci. V tomto kole doma přivítali Tábor, který si naopak přál získat nějaký ten bodík do tabulky. To se zde hostům bohužel nepodařilo. Zápas se odehrál jasně v režii domácího celku. Malého dílčího úspěchu se hosté dočkali až v závěru, ve kterém se hráči rozešli smírně a Táborští tak nemuseli domů odvážet kanára.

Skupina „B“

Sílu Hranic na domácí kuželně v Kelči si poprvé přijeli vyzkoušet dorostenci z Vyškova. Hned od začátku dával domácí Marek Frydrych najevo, jakým směrem se bude utkání ubírat a pohodlně přehrává soupeře. To Daliboru Vynklarovi se už tolik nedařilo. Soupeř však nehrál o moc líp, evidentně mu seděla dráha č. 1 (141, 144), ovšem na dvojce si nevěděl rady (102, 104). O tom, že i druhý bod poputuje na konto domácích, pak rozhodla jediná kuželka. Hostující Michal Prachař nastupoval s vědomím, že pouze výborný výkon zajistí jeho týmu bod za remízu. To se mu ovšem nepodařilo a prohrává rovněž těsným rozdílem.

Družstvo z Brna zamířilo ke svému třetímu ligovému utkání na půdu jihlavského PSJ. Hostující hráči předvedli nevýrazné výkony, které jim sice na výhru nestačily, ale ve dvou případech za domácími ani příliš nezaostaly. Pouze zkušený Jan Ševela si soupeře k tělu nepustil. Jeho výkon 594 výrazně předčil všechny ostatní.

Jako každé utkání 1. dorostenecké ligy je velmi vyrovnané, tak i v dnešním zápase nebyl do poslední chvíle jistý vítěz. V 1. dvojici proti sobě nastoupil Láčík David – Šplíchal Jakub. Soupeř měl celé utkání pod kontrolou a zcela zaslouženě zvítězil 3:1. Domácí hráč, který je v této soutěži nováčkem, se oklepal z nervozity a v poslední dráze zabojoval a zahrál 138 poražených kolků. Druhá dvojice, Klich Michal – Haresta Jakub, byla se svými výkony po tři dráhy velice vyrovnaná a rozhodla o celkovém vítězi dráha číslo 3, která vyšla domácímu hráči velmi výborně (160). Poslední dvojice, Kubeša Kamil – Švéda Michal, byla naprosto vyrovnaná a v samotném závěru pomohla domácímu hráči k vítězství poražená devítka. (Horní Benešov)

Překvapení se událo na kuželně v Zábřehu, kam naši borci jako nováček přijeli k utkání třetího kola 1.ligy. Po dvou remízách na domácí dráze již zřejmě setřásli nováčkovskou nervozitu a zasadili domácím nečekaný úder v podobě vítězství. Fantastickým výkonem se zaskvěl především hezounek v našem týmu, děvčaty oblíbený Jan Blažek, když nakoulel 571 kuželek, za což by se nemusel stydět i mnohdy kuželkář v 1. lize mužů. Vítězství 1:3 o 96 kuželek je velice překvapivé, ale dnes zasloužené a nováček 1. ligy zřejmě bude černým koněm soutěže, pokud forma vydrží. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 27. 9. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka