ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen pokračovala druhým kolem

Bilance druhého kola soutěže vyzněla pro domácí týmy. Získaly celkově čtyři vítězství, hostující celky jedno a jedno utkání skončilo remízou, když nováček soutěže KC Zlín uhrál bod proti Slovanu Jirkov.

Druhé kolo soutěže přineslo hned dvě šestistovky. Jitka Horká z KK Šumperk a Kamila Barborová ze Slavie Praha dosáhly shodného výkonu 601. Lepší dorážku na svém kontě měla hráčka Slavie Praha Kamila Barborová, která drží vedení v pořadí jednotlivců. Můžeme jen doufat, že i po účasti na světovém poháru zůstane nadále v barvách Slavie Praha. Pokud by se vrátila domů byla by to pro ligovou soutěž velká škoda.

V Šumperku měly hostující hráčky Konstruktivy Praha proti KK Šumperk po dvě třetiny utkání navrch. Před závěrečnou fázi zápasu vedly 3:1 při náskoku 12 kuželek. Koncovka patřila domácím hráčkám. Ve skvělém světle se představila Jitka Horká, která výkonem 601 jasně přehrála Lenku Novou a když i Andrea Tatoušková přehrála svou soupeřku byla z toho výhra a zisk bodů pro domácí celek. Nejlepší výkon z hostujícího celku podala Gabriela Novotná 551. Narazila však na zdatnou soupeřku, Šárku Markovou, se kterou prohrála 4:0.

Mistrovský celek Slavia Praha hostil Spartak Přerov. Utkání bylo jasnou záležitostí pro domácí. Od úvodních hodů byly hráčky Slavie jasně lepší a nebylo vůbec pochyb o tom, kdo získá body. Od úvodních hodů domácí hráčky získávaly body a rozdíl v poražených kuželkách jim pěkně narůstal až na konečných 225. Čestný úspěch přerovského celku uhrála Petra Sedláčková nad Blanskou Mizerovou. První šestistovku na kuželně zaznamenala Kamila Barborová výkonem 601.

Dramatické utkání se hrálo v Zábřehu, kde KK Zábřeh „A“ hostil SKK Jičín. Úvodní dvojice hostujícího celku Martina  Hrdinová s Petrou Abelovou domácí celek řádně zaskočila, když obě hráčky získaly body. Jičín vedl 2:0, ztráta v poražených kuželkách nebyla pro domácí celek nijak katastrofální. Ani ve střední fázi zápasu domácí hráčky nijak nepřesvědčily. Další ztráta bodu a ani v poražených kuželkách to pro domácí nevypadalo růžově. V závěru utkání to s domácími ani po první šedesátce nevypadalo dobře. Mírně umazávaly, ale stále byly v mínusu. Závěr utkání se vydařil Heleně Sobčákové. Jejích 302 na soupeřčiných 243 rozhodlo.

Slovan Jirkov na novém působišti v Podbořanech hostil nováčka soutěže KC Zlín. Hostující hráčky dokonale domácí v úvodu utkání zaskočily a šly do vedení 2:0 a nahrály 88 kuželek. Zlínu v úvodu zahrála dobře Lenka Polášková výkonem 548. Ve střední části zápasu začaly domácí hráčky postupně z náskoku Zlína ukrajovat. Jana Hrouzová nejlepším výkonem v utkání 567 s Kateřinou Ambrovou, která dosáhla výkonu 550 srovnaly stav utkání na 2:2. KC Zlín měl před závěrem stále k dobru 44 kuželek. Závěr utkání byl hodně dramatický. Jirkov měl hodně blízko k zisku dvou bodů. Výpadek Renaty Rybářové, která si pojistila zisk bodu již po třech dráhách, tu poslední vypustila a to se domácím nevyplatilo. Zlín měl v konečném účtování na svém kontě o 15 kuželek víc a to znamenalo cennou remízu pro nováčka soutěže.

SKK Primátor Náchod hostil béčko KK Zábřeh. Ve vyrovnaném utkání měly domácí hráčky při rovném zisku bodů ze hry stále mírný náskok v poražených kuželkách a to nakonec rozhodlo. Pouze na začátku střední části zápasu se hráčkám KK Zábřeh podařilo náskok dotáhnout až na 6 kuželek v jejich prospěch. V závěru zahrála domácím výborně Aneta Cvejnová. Nejlepší výkon v utkání 580 znamenal, že domácí hráčky držely náskok na 50 kuželkách a nedaly svým soupeřkám šanci na případný úspěch.

Nováček soutěže TJ Neratovice hostil ČKD Blansko. Ligová premiéra se Neratovicím nevydařila. Pouze jediná jejich hráčka se dostala nad pětistovku a to na zkušený celek Blanska nemohlo v žádném případě stačit. Hostující celek podal o třídu lepší výkon a zcela po zásluze jasně zvítězil. Nejlepší výkon v utkání zaznamenala Zdeňka Ševčíková z Blanska, která porazila 556 kuželek.

Datum: 27. 9. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa