ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Druhé kolo první ligy dorostenců

Ve 2. kole skupiny „A“ ve třech případech zvítězila hostující družstva, čest domácím týmům zachraňoval Duchcov. Rovněž ve skupině „B“ se z bodů radovala více hostující družstva.

Skupina „A“

Ve 2. kole ve třech případech zvítězila hostující družstva, čest domácím týmům zachraňoval Duchcov. Ten přivítal na domácí půdě Náchod. Hned první duchcovský hráč Jan Endršt (584) naznačil, jakým směrem se bude utkání ubírat a soupeře doslova rozdrtil. Druhý domácí borec vstupoval na dráhu s luxusním náskokem 148 kuželek. Svou bezchybnou hrou, na jejímž konci svítilo na displeji číslo 562, přidal k náskoku ještě 26 kuželek. Přestože bylo utkání v podstatě vyhrané, nehodlali domácí pustit hostům ani jeden čestný bod, zabojoval tady i Tomáš Štraicher a hosté odjeli domů s kanárem.

První šestistovka v soutěži na sebe nenechala dlouho čekat. Přišla ovšem v nesprávný okamžik, utkání domácí Kutné Hory s družstvem Rokycan se totiž od začátku vyvíjelo v neprospěch domácích. Hosté si totiž v první várce vytvořili tučný náskok 120 kuželek a to bylo i na Leoše Vobořila (603) moc. O parádní podívanou se Leoš postaral na druhé dráze, kde předvedl 117 plné a 60 dorážky.

Letošní první utkání v Červeném Kostelci nezačalo pro domácí dobře. Slabým výkonem v úvodu domácí umožnili hostům vytvořit si parádní náskok 180 kuželek. Od druhé várky tak domácí mohli myslet maximálně na jeden bod. Ani ten jim však nezůstal. Zmínit je třeba nejlepší výkon utkání 548, který podal hostující Štěpán Kvapil. Zejména jeho plné 100, 101 a 100 dávají hostujícím hráčům nějakou naději, že v Kostelci se to rozpadalo.

Domácí výkon Tábora klesl oproti prvnímu kolu o 80 kuželek. Toho dokázaly České Velenice v dnešním jihočeském derby využít, a přestože ani na jejich straně nenajdeme žádné oslnivé výkony, odvezly si oba body.

Skupina „B“

Rovněž ve skupině B se z bodů radovala více hostující družstva. V žádném z utkání si oba body domácí nevybojovali. Velmi vyrovnané a napínavé utkání až do samého konce sehráli dorostenci Židenic ve své domácí premiéře se Zábřehem. Když úvodní hráč domácích Aleš Sedlář netrefil existenčního sedláka a prohrál o 6 kuželek, neznamenalo to v podstatě nic. Jeho spoluhráč Martin Putna byl v podobné situaci. Nešťastná mina do plných přišla v nepravou chvíli a možná právě ta zajistila hostujícímu Jiřímu Michálkovi vítězství o 4 dřeva. Zábřeh šel do finále s pouhými 10 kuželkami k dobru. Hostující koncák nezačal svoji úlohu zrovna šťastně a na první dráze ztratil 27 kuželek. V domácím kotli to opět začalo vřít. Jenže co naplat, Tomáš Vejtasa se v nejvyšší soutěži teprve zabydluje, což zbylo z jeho hry patrné. Martin Marek náskok svého družstva dokázal kontrolovat až do konce a i přes svoji prohru poslal své spoluhráče do Zábřehu s dvěma body.

To, že ve Vyškově se dají zahrát parádní čísla, ví většina z nás. Počítat s tím musí ale i domácí borci. Oba domácí z první čtveřice se totiž nedostali nad hranici 500 bodů. Michal Prachař už asi tušil, že nepříznivý vývoj zápasu asi nezvrátí, jeho pěkných 543 nakonec nestačilo ani na celý bod. Hostující Jihlava si tak zaslouženě odvezla body.

Dorostenci Hranic navázali na výborný výkon v Jihlavě, ale ani v Blansku jim to na vítězství nestačilo. Marek Frydrych začal ve velkém stylu dráhou 154, na což domácí Martin Procházka nenašel odpověď (115), další dráhu však vyhrál domácí hráč o kolek další dvě větším rozdílem. Přestože nahrál o 19 kuželek méně než soupeř, získal bod. Jeho spoluhráč Michal Švéda od začátku předváděl horší hru než soupeř Petr Pavelka, který byl nakonec nejlepším hráčem utkání (551). Dobře to nevypadalo ani s Jakubem Harestou, na poslední dráze však soupeř doslova odpadnul, domácí tak nakonec zvítězil o slušných 32 kuželek.

Dorost Startu Jihlava i ve druhém utkání nového ročníku 1.ligy nastoupil doma. Soupeřem byl celek Horní Benešova a po minulé remíze chtěli naši mladí konečně uspět plným bodovým ziskem. Ve velmi vyrovnaném prvním duelu nastoupil domácí Lukáš Zeman proti Michalu Klichovi. Duel se rozhodoval až v závěru, kdy po 4 drahách to bylo 2:2, a bohužel pro nás o jednu kuželku nám utekl dílčí bod pro družstvo, když Lukáš prohrál na velmi pěkných 539. Druhý Honza Blažek vítězí proti svému soupeři hravě na všech 4 drahách a srovnává na 1:1 a získává družstvu ještě náskok 53 kuželek, což bylo velmi důležité, neboť v případě prohry posledního Pavla Mutla bychom brali opět bod za celkovou remízu. Pavel Mutl ale chtěl utkání dovést do vítězného konce a první dráhu o kuželku vyhrál na 143. V hledišti je veselo. Bohužel pak následné dvě dráhy vysoko prohrál, a i když na poslední třicítce mírně zkorigoval nepříznivý stav, tak jeho 510 na soupeře nestačilo a prohrává svůj duel. Na celkový počet kuželek však Start vyhrál, a tak v celkovém součtu tu je opět remíza. Po dvou kolech ve své prvoligové premiéře tedy zatím bez prohry, i když v dnešním utkání to mohlo být lepší. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 20. 9. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka