ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 20. kolo soutěže

Prohra Konstruktiva Praha doma se Sokolem Husovice rozhodla o tom, že Konstruktiva Praha je druhým sestupujícím.

SKK Náchod uhájil i po dvacátém kole čtyřbodový náskok a je dvě kola před koncem soutěže na nejlepší cestě za ziskem mistrovského titulu. SKK Náchod má rovněž o 9,5 bodu lepší rozdíl celkového skóre než jeho největší soupeř Sokol Husovice. V příštím kole hrají oba celky doma a jen zaváhání SKK Náchoda proti Sokolu Luhačovice by dalo ještě naději Sokolu Husovice na snížení bodové ztráty. Oba vedoucí celky v tomto kole zvítězily na venkovních drahách. SKK Náchod zvítězil poměrně jasně 7:1 v Třebíčí a Sokol Husovice 6:2 na Konstruktivě. Díky této výhře se rozhodlo i o druhém sestupujícím. Do druhé ligy doprovodí Lokomotivu Českou Třebovou Konstruktiva Praha, která ztrácí na první nesestupovou příčku pět bodů. Třetí místo drží s výrazným náskokem na čtvrtý Spartak Přerov pražský Slavoj. Ten má stále šanci na zisk druhého místa. Na Sokol Husovice ztrácí pouhé dva body. Třetí výhru hostujícího celku v tomto kole zaznamenali překvapivě hráči PSJ Jihlava v Přerově, kde domácí celek po nejslabším výkonu v sezóně na své soupeře nestačil. Hosté podali velmi dobrý výkon a zcela zaslouženě zvítězili. Výborný výkon opět podal Václav Rychtařík, posila ze Slovanu Kamenice nad Lipou, který porazil 592 kuželek. Z dalších utkání Jiskra Kovářská přehrála SKK Vrchabí, Sokol Luhačovice si poměrně snadno poradily s Centropenem Dačice a Slavoj Praha přehrál poslední celek tabulky Lokomotivu Českou Třebovou.

Jednotlivci v tomto kole usnuli na vavřínech. Pouze dva hráči překonali šestistovkovou hranici. Nejlepší výkon dosáhl Václav Rypel z TJ Třebíč, který porazil 606 kuželek. Druhou šestistovku překonal Vlado Žiško z SKK Vrchlabí, když v Chomutově proti Jiskře Kovářská porazil 602 kuželek.

Pořadí jednotlivců nedoznalo po tomto  kole výrazných změn. Stále vede Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha před dvojicí hráčů SKK Náchod Martinem Kovářem a Petrem Holým. Zdeněk Gartus má dvě kola před koncem soutěže náskok 11,5 a je na nejlepší cestě za vítězstvím v soutěži. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo uhrála vedoucí trojka pořadí v tomto kole výhry, a tak i toto pořadí nedoznalo na medailových postech změn. Stále vede Zdeněk Gartus před Martinem Kovářem z SKK Náchod a Zdeňkem Vymazalem ze Sookla Husovice.

Pro přehled přináším výpis utkání družstev bojujících o titul. Domácí utkání jsou vyznačena tučně.

Kdo s kým v závěrečných kolech v boji o mistrovský titul.

  body 21. kolo 22. kolo
SKK Náchod 34 Luhačovice Konstruktiva
TJ Sokol Husovice 30 Kovářská Jihlava
Datum: 25. 3. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa