ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ohlédnutí za 11. kolem 3. KLM „A“

Po předešlých dvou kolech, kdy dominovaly domácí týmy, se tentokrát karta obrátila a čtyři utkání ze šesti vyhráli hosté.

Oba vedoucí celky svá utkání sice prohrála, Bohušovice v Rokycanech s tamním „B“ týmem a Šabina se Slovanem Karlovy Vary. Na opačném pólu tabulky se utvořila dvojice SKK Karlovy Vary a Slavoj Praha „B“. Toto kolo by se dalo nazvat „Noční můra favoritů“.

Družstvo SKK Karlovy Vary v boji o potřebné body přivítalo na svých drahách tým Jiskry Hazlov „B“. I když výsledek nasvědčuje tomu, že utkání bylo jednoznačnou záležitostí hostí, nebylo tomu tak. Po dvou dvojicích byl stav utkání 2:2 +20 pro domácí. Poslední hráči hostí však dokázali nepříznivý výsledek otočit. Za domácí nastoupil Honza Vank (527), kterému se vůbec nedařilo a prohrál s Pavlem Repčíkem (566). A Pepa Ženíšek (554), který prohrál se soupeřem Standou Novákem (586)o 32 kuželek. Na konec byl z toho výsledek 6:2 pro hosty. Tato prohra znamená pro SKK Karlovy Vary setrvání přes zimní přestávku na prvním sestupovém místě a pro Hazlov posun na místo sedmé.

První ze dvou domácích výher má na svědomí TJ Slovan Karlovy Vary, který hostil druhý tým tabulky Jiskru Šabinu. I když domácí určitě tajně věřili, že by mohly favorita potrápit a sebrat mu nějaký bodík, že to bude takovýmto rozdílem, v to asi věřil málokdo. Od začátku utkání byli domácí lepším týmem, byť náskok se navyšoval jen pozvolna. K většímu náskoku pomohla domácím ne zrovna dobrá hra Petra Beneše (486), kterému se nevedlo a domácí hráč Tomáš Beck (538) tím porazil Petra o 52 kuželek. V poslední dvojici zahrál špatně ze strany hostí Gerhard Brandl (460), který evidentně neměl svůj den a 15 újezdů je toho důkazem. Soupeřem z domácí strany mu byl Venca Hlaváč, kterému se rovněž moc nevedlo, ale výkon (512) na výhru tentokrát stačil. Vítězství posunulo domácí na pátou pozici se ztrátou tří bodů na vedoucí duo Bohušovice, Šabina.

Družstvo Podbořan patří rovněž k favoritům soutěže a k aspirantům na postup. V tomto kole přivítali na domácích plánech nováčka soutěže tým Údlic. Toto byl boj o každou kuželku a každý dílčí bodík až do konce. Posuďte sami, pět duelů skončilo na dílčí body 2:2 a o hlavním bodu pro družstvo vždy rozhodoval větší počet poražených kuželek. Pouze poslední souboj skončil jiným rozdílem a to 1:3 pro hráče Údlic Fandrhonse, který porazil parádních (599, Baťa jak vyšitý). Jeho soupeř, domácí ikona Šána (593) předvedl rovněž super výkon. Domácí tým prohra odsunula na šestou příčku tabulky, hosté si potvrdili místo deváté.

Druhým domácím vítězem se stal tým Rokycany „B“, který porazil lídra 3. KLM „A“ tým SKK Bohušovice. Toto utkání rovněž bylo nesmírně bojovné a jako na houpačce. Úvod utkání vyšel lépe domácím a vedení 2:0 +15. Prostřední část naopak patřila hostům a výsledek byl rázem 2:2 +67 pro hosty. Velice pěkný obrat v utkání, když prostřední dvojka hostí nahrála 82 kuželek. Vše nasvědčovalo tomu, že si oba body odvezou hosté z Bohušovic, ale proti byl matador s mnoha ligovými zkušenostmi Pauch, který v závěrečné dorážce dokázal porazit parádních (80) a tím strhl vítězství na stranu domácích. Bohušovice i přes prohru udržely vedoucí pozici v tabulce a domácí se posunuly na čtvrté místo.

Poslední Slavoj Praha „B“ přivítal tým Kovohutě Příbram, který nemá body na rozdávání. Domácí rovněž potřebují body jako sůl a tak se dal čekat tuhý boj. V případě výhry se domácí mohli odpoutat z posledního místa a hostům se přiblížit na jeden bod. Nestalo se tak a prohra domácích 2:6 znamená přezimování na sestupovém místě. Hosté se vítězstvím dostali do „klidného“ středu tabulky.

Druhý nováček soutěže Lokomotiva Cheb hostila družstvo Jiskry Hazlov „A“. Cheb na tom s body není nijak zvlášť dobře a výhra v tomto utkání mohla napomoct malému odtržení od sestupových vod. Hráči Jiskry Hazlov však byli důrazně proti a dovolili domácím získat pouze jediný bod, který vybojoval Rajlich a tím i zachránil domácí od „kanára“. Porážka znamená pro domácí, že přezimují na prvním nesestupovém místě, od kterého je však dělí pouze jediný bod. Hosté se vítězstvím naopak dotáhli na jediný bod k vedoucímu duu Bohušovice, Šabina.

Všem přeji v zimní (vánoční) přestávce hodně zdraví a bohatého Ježíška. Doufám, že na něj všichni ještě pevně věříme. :-) A šťastný nový rok.

Datum: 9. 12. 2009 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Tomáš Beck