ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Dorostenecká liga – 21. kolo

V dorostencích je již rozhodnuto o všech třech medailistech. U dorostenek je známo zlato i stříbro a o bronzu rozhodne poslední kolo.

1. kuželkářská liga dorostenců

Přestože soutěž má před sebou ještě poslední kolo, o medailistech je rozhodnuto. Za zlatou Kutnou Horu se zařadil Zábřeh a Duchcov. Stále však není rozhodnuto o tom, kdo doprovodí Blansko a Hazlov do baráže. V úvahu připadá ještě šestice týmů.

Kutná Hora přidala doma další výkon nad 1700. Hostující jihlavské áčko navíc získalo jedinou dráhu, navíc hned v úvodu, takže domácí tým mohl hrát v klidu. Podpořen výhodou domácího prostředí se náskok vedoucího celku vyšplhal až na konečných 200 kuželek.

Zábřežský tým věděl, že pokud v utkání s Jihlavou B zaboduje, zajistí si stříbrné medaile. Proto nenechali domácí nic náhodě a své medaile si pojistili rekordem kuželny dorostenců (1622). Osobního úspěchu dosáhl Michal Albrecht, který překonal sezónní maximum jednotlivce v Zábřehu, když porazil 563 kuželek. Hosté se nezmohli na výraznější odpor.

Ani Duchcov neměl doma moc práce. Hosté z Hazlova se asi moc nevyspali, jinak si totiž jejich nedovedu jejich tragický výkon vysvětlit.

Blansko na podzim v Náchodě zvítězilo, a tak měli Východočeši domácím co vracet. A povedlo se. Domácí družstvo se velmi těsně přiblížilo ke svému domácímu minimu, což umožnilo hostům i přes slabé výkony zvítězit. Hostům tak zůstává alespoň teoretická šance na záchranu v soutěži.

Dorostenci Moravské Slavie jsou z domácího prostředí zvyklí na pěkné výkony. Myšlenka na ně je však přešla hned po tom, co si Dalibor Dvorník připsal první dráhu po výkon 102 (soupeř 98). Zatímco jeho hra se zlepšila, soupeř zůstal hluboko pod svými možnostmi, a umožnil tak hostům dobrý vstup do utkání. Když Dominik Dvořák skalpoval nejlepšího hráče domácích, bylo už téměř jisté, že hosté si odvezou body.

Kromě Miroslava Kotrče nedosáhnul nikdo další z týmu Českých Velenic v Rokycanech slušného výkonu. Proto není překvapením, že výhra připadla domácímu celku. Jihočeši v posledním kole hostí Kutnou Horu, jejich šance na záchranu v soutěži tedy nejsou příliš reálné.


1. kuželkářská liga dorostenek

O zlatu je už dlouho rozhodnuto, nyní i o stříbru, to získává Duchcov. O bronz se na dálku popere Kolín a Jičín, přičemž Kolín má 2 body k dobru a lehčího soupeře v posledním utkání. Chotoviny překvapivě bodují v České Třebové a přepouští poslední příčku Červeným Pečkám. Náchod bude muset porazit doma Duchcov, aby měl jistotu zachování ligové příslušnosti.

Vedoucí celek hostil soupeřky z opačné části tabulky – Červené Pečky. Rozdíl mezi oběma týmy je patrný při prvním pohledu na výsledky vzájemného zápasu, ve kterém mistryně doslova smetly své soupeřky rozdílem 199 kuželek.

Do Duchcova zavítal Jičín, a jelikož oba celky okupují přední umístění, daly se očekávat slušné výkony. Diváci se však žádných nedočkali. Obě strany podaly podprůměrné výkony a o vítězství domácích rozhodly dvě pětistovky na jejich straně.

Zato utkání Šumperk – Kolín diváky určitě nezklamalo. Ani nejlepší výkon domácího celku v čele s Nikolou Tatouškovou (584) nestačil na oba body. Hostující Nikol Plačková a Vlasta kohoutová totiž zahrály také dobře (551) a se svými soupeřkami si hravě poradily. Kolín zahrál v Šumperku ze všech hostujících družstev nejlépe.

Na své dno si sáhla Třebová a hostujícím Chotovinám to přišlo vhod. Za normálních okolností by hostující hráčky se svým 1429 kuželkami neměly šanci uspět. Poněvadž ale domácí opravdu neměly svůj den, odváží si cenné body, kterými jim vykřesaly naději na udržení se.

Náchod měl v Jihlavě poslední šanci napravit si skóre z venkovních zápasů, ale nepovedlo se. Venku nezískaly náchodské hráčky ani bod a nemohou mít do posledního kola.

Velmi slabé výkony provázely také utkání v Zábřehu. Zde Rosice tahaly od začátku za kratší konec provazu, a tak domácí nepotřebovaly velká čísla k vítězství. Čestný bod pro hosty urvala až v závěru nejlepší hráčka utkání Lenka Bružová.

Datum: 14. 4. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka