ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Dorostenecká liga – 19. kolo

V 1. KLD vedoucí celek Kutné Hory zneškodnil poslední teoretickou šanci, která by pro ně neznamenala zisk titulu. Zatímco Valašské Meziříčí v 1. KLDD už v podstatě o nic nehraje, o další cenné kovy se svádí tvrdé boje.

1. KLD

Vedoucí celek Kutné Hory zneškodnil poslední teoretickou šanci, která by pro ně neznamenala zisk titulu. Stávají se tak v předstihu mistrem ČR v kategorii družstev dorostenců. Boj o další medaile mezi Zábřehem a Duchcovem bude mít zřejmě delšího trvání. Stejně tak i na druhém konci tabulky, Blansko má svůj osud zpečetěn a s Hazlovem to taky nevypadá vůbec dobře.

V Kutné Hoře se zápas s béčkem Jihlavy očekával s napětím. K žádnému překvapení ale nedošlo a domácí tým s přehledem vítězí. Mohly tak propuknout oslavy, i když do konce sezóny zbývají ještě tři kola.

Zábřeh zavítal do Rokycan a dlouhá cesta se týmu vyplatila. K velkému překvapení došlo hned v úvodu, kde hostující Michal Albrecht překvapivě porazil průměrově nejlepšího hráče soutěže a to pouze o jednou kuželku. Když k tomuto vítězství přidal svoje i Martin Marek a navíc i nějaký ten náskok, vypadalo to s domácími velmi špatně. V závěru se vedl vyrovnaný boj a ještě na poslední dráze mohli domácí poměrně snadno sáhnout po remíze, protože hostující Jirka Michálek jim ji dráhou 103 přímo nabízel. Nakonec k tomu ale nedošlo.

Duchcov zkopíroval výkon Kutné Hory na domácích drahách, a jelikož je duchcovská čtyřdráha pro jihlavská družstva zakletá, poráží áčko velmi snadno a téměř o 200 kuželek. Hosté získali z celého zápasu pouze jednu dráhu.

Blansko již hraje pouze o čest. Tentokrát hostilo doma České Velenice. Ty dokázaly vytěžit ze slabého výkonu domácího Michala Švédy ve střední části, a získaly tak dostatečný náskok, který se již domácímu koncákovi nepodařilo stáhnout.

Červený Kostelec šel v utkání s Hazlovem v úvodu do jasného vedení, protože hostující Radek Vrba se s kuželnou příliš neskamarádil. Co se však nepodařilo mu, jeho spoluhráči zvládli a ve vyrovnaných duelech zvítězili. Kolky sice nestáhli, i tak ale byli s remízou určitě spokojení.

Tentokrát přijel na morendu soupeř z Náchoda. Na prvních drahách si oba týmy připsaly dráhu. Pak se na dvou drahách rozjel k pěkné hře domácí Dvořák a získal pro sebe rozhodující náskok kolků, který se ukázal v pozdějším průběhu jako rozhodující. Procházka vyhrál už po třech drahách, ale na posledního Pavel Trudič stáhl o celých 44 kuželek a i díky tomu stáhl celou ztrátu ze všech předešlých drah. Jako koncáci se ukázali Dvorník a Pecold. Oba nehráli zle a jejich duel byl opravdu až do posledních hodů. Štěstí se přiklonilo na stranu domácích, a tak je to první letošní kanár Moravské Slavie. Domácí předvedli po delší době doma 1600. Soupeři spíše horší průměr. (Dalibor Dvorník)


1. KLDD

Zatímco Valašské Meziříčí už v podstatě o nic nehraje, o další cenné kovy se svádí tvrdé boje. Stejně tak se bojuje o udržení. Chotoviny sebraly body Náchodu a ten je tak stálé v přímém ohrožení.

Na Valašsku se sehrál rutinní zápas, kde domácí hráčky hostily Zábřeh. Hostující dorostenky od začátku za domácími dost pokulhávaly, proto není divu, že si odvezly kanára.

Klíčový zápas dvou kandidátů na medailové pozice vyzněl také lépe pro domácí Duchcov, i když začátek se vyvíjel slibně pro Kolín. Slabý výkon Báry Hruškové ve střední části však znamenal obrat ve vývoji, a jelikož měl domácí tým v závěru Simonu Koutníkovou, mohl se radovat z důležité výhry.

Šumperk podruhé za sebou ztrácí body doma. Tentokrát překvapivě remizoval s Rosicemi. Domácí hráčky podaly svůj nejhorší domácí výkon a kromě Veroniky Skoumalové nepodaly optimální výkony. Tím dovolili jinak ne příliš nebezpečnému týmu odvézt si bod.

Jihlavské hráčky přivítaly na domácích drahách Červené Pečky. Hned od začátku bylo jasné, jakým směrem se bude zápas ubírat. Přesto hostující tým docela statečně bojovali o remízu. Karolína Doubková ale byla proti a zajistila svému týmu vítězství.

Náchod prohrál v Chotovinách, což mu opět zkomplikovalo situaci. Zápas byl však velmi vyrovnaný a značný podíl na tom, že domácí tým vyhrál, má Hana Křemenová. Ta podala pěkný výkon (528). Soupeřka s ní 3 dráhy držela krok. Poslední však vypustila a poslední dráhou 96 prohrála 33 kolků, které způsobily prohru jejího družstva.

Překvapení, překvapení a ještě jednou překvapení. Jinak nelze okomentovat utkání českotřebovské Lokomotivy s děvčaty z Jičína. Vše načala domácí Klára Pekařová, která dokázala jasně přehrát svoji zkušenější soupeřku a zároveň si vytvořila svůj osobní rekord. Lucka Kaucká se dost trápila, ale štěstí stálo tentokrát na její straně. Po dvou hráčkách plný bodový zisk pro domácí. To jistě nikdo z přítomných nečekal. V podstatě bylo rozhodnuto. Domácí Lída Johnová své trošku odevzdané soupeřce nedala žádnou šanci, a tak oba body konečně zůstaly doma. (Jiří John)

Datum: 24. 3. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka