ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Dorostenecké ligy pokračovaly 18. kolem

Mezi dorostenci zvýšila Kutná Hora opět náskok, ten nyní činí 7 bodů. U dorostenek se do bojů o další medaile se zapojuje ještě Jičín, Kolín a Duchcov, nepatrnou šanci má i Jihlava.

1. KLD

Kutná Hora opět zvýšila náskok, ten nyní činí 7 bodů. Podíl na tom má kontumační výsledek v zápase Zábřeh–Duchcov, kdy se hostující Duchcov k utkání nedostavil. Zkomplikoval si tak boj o stříbrnou medaili, ke které má teď blíže právě Zábřeh. Boj o udržení bude ještě hodně zajímavý. Kromě tří zmíněných družstev nemá jistotu setrvání v soutěži nikdo.

Obě domácí utkání jihlavských družstev vyzněla lépe pro hostující družstva. O to víc zamrzí fakt, že hostující týmy v tabulce okupují nižší příčky. Jejich nadprůměrné výkony tomu však nenasvědčovaly. Zatímco výkony domácích se motaly kolem pětistovky, z hostujících stojí za to zmínit zejména Pavla Pecolda z Náchoda (575) a Jakuba Haresty hrajícího za Blansko (554).

1711 je super číslo, v porovnání s ostatními domácími výkony jarní části soutěže však zahrála Kutná Hora v podstatě průměrně. Je ale pochopitelné, že hosté ještě nenašli na takovou hru odpověď, a tak i Rokycany si odtud odvážejí kanára, přestože nehrály zle.

Hazlov a Moravská Slavie Brno mají k sobě v tabulce velmi blízko, proto i vzájemný zápas těchto družstev sliboval zajímavou podívanou. Co do výkonů šlo spíše o podprůměrný zápas, šťáva mu však dozajista nechyběla. Vždyť hned 2× rozhodoval prvek platný jen několik posledních let a to výhra na dílčí body i přes slabší výkon. Velmi blízko tak měli hosté k výhře 4:0 stejně jako domácí k remíze.

Průměrné utkání Českých Velenic s Červeným Kostelcem vyznělo lépe pro domácí družstvo a to i přesto, že hosté získali více drah. Za domácím družstvem však zaostávali zejména v dorážce.


1. KLDD

Ještě před včerejším zápasem 18. kola mohly hráčky Šumperka o sobě říct, že jsou doma neporazitelné. Tento stav však změnilo Valašské Meziříčí, které si tak 4 kola před závěrem soutěže udržuje náskok 8 bodů. Do bojů o další medaile se zapojuje ještě Jičín, Kolín a Duchcov, nepatrnou šanci má i Jihlava.

Šumperk nastoupil doma proti vedoucímu celku bez Nikoly Tatouškové, čímž měly hostující hráčky usnadněnou práci. Bod pro domácí urvala pouze Kateřina Petková (547). Zbylé duely měly plně pod kontrolou hostující hráčky a zaslouženě vítězí. Úspěšný víkend měla hlavně Klára Zubajová, která po sobotním „stovkovém“ výkonu 501 ve Vyškově (2. KLZ “B“) přidala v Šumperku 562 a stala se nejlepší hráčkou utkání.

Prozatím stříbrné hráčky Jičína hostily doma Chotoviny a výhra tedy byla povinností. Přesto bylo utkání po úvodní čtveřici otevřené, při stavu 1:1 ztrácely Chotoviny 11 kuželek. Závěr však patřil domácím a již po třech drahách bylo jasné, že body zůstanou v Jičíně.

Náchod v souboji se svým sousedem v tabulce neobstál a po špatném výkonu odjel z Rosic s prázdnou. Na sestupovou příčku se však nepropadl, protože Červené Pečky hostící doma Českou Třebovou své šance opustit nepopulární 11. místo nevyužily a jejich situace nevypadá dobře.

Utkání Zábřehu se od začátku nevyvíjelo pro domácí dobře. Kamila Chládková však dokázala napravit výpadek své spoluhráčky a do závěrečné části vstupoval Zábřeh s náskokem 9 kuželek. V dramatickém závěru, ve kterém se střetly průměrově nejlepší hráčky soutěže, těsně zvítězila hostující Simona Koutníková. Tenký náskok domácích se jí ale smazat nepodařilo, proto došlo k dělbě bodů.

Zápas Kolín–Jihlava byl bojem dvou družstev z čela tabulky, takže se očekával boj a body. Nához prvních dvou hráček tomu i nasvědčoval. Hostující začala ve velkém stylu a po první třicítce to vypadalo na debakl, ale pak zabrzdila a domácí Hrušková začala sbírat body, aby posledním šťastným hodem vítězství překlonila na svoji stranu. Pak ale další dvě kolínské hráčky Plačková a Kohoutová po dobrém výkonu nedaly svým soupeřkám žádnou šanci. Kohoutová dokonce po prvních šedesáti hodech překročila hranici 300 kuželek. Bohužel se ale lekla čísla a druhá šedesátka upadla do průměru, což ale na soupeřku zdaleka stačilo. (Sokol Kolín).

Datum: 9. 3. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka