ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Krakonošův pohár 18. ročník – Vrchlabí

Paní Zima se hlásí o slovo a s ní opět náš tradiční turnaj dvojic v kuželkách, který se bude konat na přelomu roků 2008 a 2009.

Ve Vrchlabí je velmi padavá čtyřdráhová kuželna, která je vybavená automaty od firmy Vollmer a kuželkami nového typu stejné značky. Povrch našich kuželkářských drah je ze saduritu.

Vrchlabí je malebné podhorské město, které se rozkládá podél řeky Labe jenom pár kilometrů od jeho pramene a právem je nazýváno vstupní branou Krkonoš.

Jakmile napadne sníh, město se otevře milovníkům zimních sportů. Na severu města se nachází známý lyžařský areál Herlíkovice. Můžete spojit kuželky s lyžováním, protože v termínu našeho turnaje je v Krkonoších sníh a ještě ne mnoho lyžařů. Ceny za permanentky na lyžařské vleky nejsou ještě drahé jako v hlavní sezóně, takže se dá říct, že podmínky na lyžování a snowboard jsou ideální.

Jménem SKK Vrchlabí vám nabízím nocleh v útrobách kuželny, kde za 17. ročníků konání našeho turnaje přespalo mnoho kuželkářů a kuželkářek resp. příznivců kuželek. Přibalte si k věcem na koulení spacák s karimatkou a máte vystaráno. Kdo bude mít zájem o lepší spaní, tak se nemusí obávat, že ubytování nesežene. Vrchlabí a jeho okolí je „obseto“ hotely, pensiony a priváty.

Naši sponzoři pivovar Primátor a pivovar Krakonoš přislíbili ceny z jejich výrobních linek. Vy šťastnější si třeba, kromě jiných hodnotných cen, vyhrajete i tato chutná piva, která se běžně točí v naší kantýně.

Neváhejte a přijeďte na náš turnaj, na kterém se pravidelně dosahují velmi kvalitní výkony a pro připomenutí uvádím ty nejkvalitnější z minulého ročníku:

Jiří Sedlák 641, Dana Žďárková 633 (osobní rekord), David Hobl (SKK Vrchlabí) 620, Tonda Stašák (Slavoj Praha) 619, Jarda Borkovec (KK Konstruktiva Praha) 618, Dana Žďárková 616, Tonda Stašák 614, Michal Jirouš 612, Standa Březina (Slavoj Praha) 611, Jarda Hažva 608, Vladimíra Šťastná 607, Petr Hrubý 605, Pavel Kabelka (Centropen Dačice) 604, Jaro Truska (ŽP Šport Podbrezová – SVK) 602, a Zdeněk Novotný st. (Spartak Rokytnice nad Jizerou) 602.

Prvenství v kategorii dvojice ženy obhajují Dana Žďárková 633 s Vladimírou Šťastnou 607 (obě SK Slavia Praha) 1240. V kategorii dvojice muži jsou obhájci Michal Jirouš 612 a Jaroslav Hažva 608 (oba SKK Náchod) 1220. Vítězství ve smíšených dvojicích obhajují Dana Žďárková 616 a Láďa Hetcl 583 (Sokol Kolín) 1199.

Pěkné výkony dosáhli v 17. ročníku i dorostenci: Petr Tomáš 579 (Sparta K. Hora), Jirka Vondráček 555 (Kosmonosy) a Jirka Horáček (SKK Vrchlabí) 550 kuželek.

V kategoriích neregistrovaných hráčů a hráček se nejlépe dařilo dvojicím a loňské turnajové vítězství získali:
DVOJICE MUŽI: Dusbaba M. (Solnice) 545 a Urbánek L. (Solnice) 569 – 1087
DVOJICE ŽENY: Šafaříková J. (Kucmuc) 524 a Hančová A. (Labit) 545 – 1069
DVOJICE SMÍŠ.: Pašková A. (Autoplachty) 545 a Větrovský J. (Autoplachty) 533 – 1078

Družebním turnajem Krakonošova poháru je největší turnaj pořádaný na území Slovenska: Laugarício cup – Trenčín (SVK). Bližší info o Laugarício cupu naleznete na webové adrese http://www.kolky-tn.sk.

Další info o našem turnaji a o našem kuželkářském klubu najdete na webových stránkách http://www.skkvrchlabi.cz.

Závěrem Vás srdečně zvu na 18. ročník Krakonošova poháru – krkonošským „Přijďte pobejt“!

Vlado Žiško (ředitel turnaje)

Datum: 10. 11. 2008 | Sekce: Turnaje | Autor: Vlado Žiško