ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

3. kolo ligových soutěží

Na čelo tabulky v 1. KLM se posunul Spartak Přerov po výhře v Husovicích 6:2, 1. KLZ vedou hráčky KK Zábřeh A bez ztráty bodu.

1. KLM

O tomto víkendu se hrála pouze tři utkání. Z důvodu účasti našich družstev v pohárových soutěžích byly tři zápasy předehrány, a tak se bojovalo o body pouze na třech kuželnách. Do čela tabulky se po srovnání počtu utkání posunuli hráči Spartaku Přerov, kteří bodovali v Husovicích. Jako jediní neztratili v soutěži bod. V příštím kole je však čeká soupeř z nejtěžších. V Přerově se představí družstvo loňského mistra SKK Náchod. Složení a výkony družstev již teď napovídají tomu, že se bude jednat o hodně zajímavé utkání. Na konci tabulky jsou na sestupových místech stále bez zisku bodu družstva Lokomotivy Tábor a Sokola Husovice.

V Dačicích domácí hráči Centropenu Dačice, před početnou návštěvou v hledišti, konečně bodovali. Jasně přehráli Lokomotivu Českou Třebovou 7:1. Domácí nastupovali v nelichotivé situaci, kdy první dvě utkání nepodali výkony hodných 1. ligy. Dačice udělali malou změnu v sestavě, kdy si půjčili z třetiligové rezervy nejlepšího hráče Petra Žahourka, který nahradil Karla Nováka a úvod zápasu vyzněl lépe pro domácí. Po střední části utkání vykřesal malou jiskřičku naděje pro hosty Jiří Jetých. Závěr utkání však vyzněl jasně pro domácí celek. Čerstvě nominovaný Jirka Němec na MS jednotlivců se rozjížděl velmi pozvolna a nechal svému soupeři získat dílčí bod. Pak už, především díky lepší dorážce, nenechal nikoho na pochybách o vítězi tohoto duelu. Pavel Kabelka přehrál nejlepším výkonem v utkání 585 Pavla Jirouška, kterému dnešní den vůbec nevyšel. Dačice tak vybojovaly výhru v soutěži.

Moravská Slavia Brno nezopakovala proti Hagemannu Opava výkon z minulého domácího utkání, ale i tak Opava neměla šanci na případný úspěch. Domácí nahráli sice o cca 100 kuželek méně než minule, na průběh zápasu to všek nemělo žádný vliv. Moravská měla po celé utkání navrch, a tak trochu zpestření přinesl pouze duel v závěru utkání mezi Petrem Mikou a Radimem Markem. Domácí hráč sice začal dobře, pak ale šel jeho výkon rapidně dolů (zda to bylo zraněním nebo výpadkem formy nevím). Domácí vystřídali 87. hodem. Na dráhu nastoupil veterán brněnských kuželek Josef Němeček (kdo je v hledišti hraje). Prohru již odvrátit nemohl. Opava získala čestný bod a přece jen neprohrála s nulou. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí Miroslav Milan, který porazil 629 kuželek a spravil si tak náladu po vystoupení v minulém kole v Přerově, kde musel být vystřídán.

Sokol Husovice hostil Spartak Přerov a potřeboval zahrát slušný výsledek. To se domácím nepodařilo a potvrdili tak, že budou mít v letošním ročníku, po oslabení celku odchody hráčů, dost velké existenční problémy. Domácí úvod utkání ještě ustáli a to zásluhou Zdeňka Vymazala, který uhrál bod po dobrém výkonu nad Vladimírem Mánkem. Druhý přerovský hráč Dalibor Matyáš nezaváhal. Dosáhl výkonu rovných 600 a bodoval. Střední část utkání vyzněla jasně pro hostující celek, když domácí opět potvrdili, že ve středu budou mít při stávající sestavě problémy. Závěr opět vyšel pro hosty. Jiří Radil nazahrál podle svých představ. Husovice musely střídat, ale ani střídající David Plšek již nemohl odvrátit prohru s výborně hrajícím Vlastimilem Bělíčkem, který zahrál nejlepší výkon v utkání, který má hodnotu 603 poražených kuželek. Tomáš Baranyi uhrál po nejlepším výkonu domácích 586 bod pro Husovice. To již nemohlo nic na jasné výhře Přerova změnit.

1. KLZ

O tomto víkendu se hrála pouze dvě utkání. Z důvodu účasti našich družstev v pohárových soutěžích byly čtyři utkání předehrány, a tak se bojovalo o body pouze na dvou kuželnách. Dohrávky nezměnily nic na tom, že na čele tabulky zůstává nadále družstvo KK Zábřeh A, které je jako jediné bez ztráty bodu. Na konci tabulky zůstávají stále družstva SKK Náchod a Jiskry Rýmařova, která získala po vzájemné remíze v tomto kole první body v soutěži.

ČKD Blansko podalo v Českých Velenicích vynikající výkon, který okořenilo dvěma rekordy kuželny. Kamila Šmerdová překonala rekord jednotlivkyň výkonem 602 a rovněž výkon družstva 3378 je novým rekordem kuželny. Blansko převálcovalo domácí hned v úvodní části utkání. Vedení 2:0 a plus 131 kuželek nevěstilo pro domácí nic dobrého. Střední část utkání byla podstatně vyrovnanější. Domácí uhrály zásluhou Renáty Navrkalové bod. Ztráta v poražených kuželek však byla stále příliš velká. Závěr utkání se odehrál zcela v režii hostujícího celku. Dvojice hostujícícho celku Lenka Kalová se Zuzanou Musilovou nedala domácím žádnou šanci na případný úspěch a dovedla utkání do vítězného konce.

Dramatické utkání se hrálo v Náchodě, kde se utkala družstva z chvostu tabulky. Domácí hráčky SKK Náchod měly podstatně lepší vstup do utkání. Aneta Cvejnová konečně zahrála podle svých představ a spolu s Ivetou Bezdíčkovou uhrály pro domácí vedení 2:0 při náskoku 85 kuželek. Hráčky Jiskry Rýmařov ve střední části zápasu zabraly a zásluhou výher Věry Tomanové a Moniky Maňurové srovnaly stav utkání na 2:2. Náchod měl v této fázi utkání stále k dobru 59 kuželek. Nervozní závěr utkání stál z pohledu diváka za to. Výkony sice nebyly z nejlepších, ale vývoj byl hodně dramatický. O tom, že Jiskra Rýmařov získá zásluhou Romany Mezihorákové bod, bylo rozhodnuto již před poslední dráhou, v závěru se hrálo jen o rozdíl kuželek. V souboji Marcely Tillerové s Miladou Vostřezovou šlo o vše. Hráčka Jiskry Rýmařov si vytvořila v posledních plných po výkonu 101 důležitý náskok a ani trojka posledním hodem, který hrála do plných, již nic nemohla změnit na jejím vítězství. To znamenalo, že si hráčky Jiskry Rýmařova odvážejí z Náchoda cenný první ligový bod.

Datum: 5. 10. 2008 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa