ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ivan Čech: 1112 kuželek

V neděli 18. 5. se na turnaji ve Vyškově blýskl Ivan Čech parádním výkonem 1112 kuželek.

V těchto dnech na kuželně KK Rostex Vyškov probíhá Májový turnaj dvojic. Cestu na něj si našli i mnozí zahraniční hráči a hráčky ze Slovenska a Rakouska. Mezi nimi také úřadující mistr světa Ivan Čech. Ten často dokazuje, že patří mezi světovou elitu a nejinak tomu bylo i tentokrát. V neděli si vystřihl vynikající výkon 1112 a spolu s Miro Milanem z MS Brno se ujali vedení výkonem 2046 kuželek.

O tom, že turnaj nepostrádá kvalitní obsazení svědčí i fakt, že na prozatimním druhém a třetím místě dvojic mužů na 200 HS jsou borci ze slovenského mistrovského týmu Podbrezová. Jejich kolegyně si mezi ženami na 2×120 HS vedou ještě o stupínek lépe. Doposud nejlepších výkonů na 120 HS dosáhli čeští juniorští reprezentanti, kteří tento týden bojují v Zadaru (Lucka Vaverková, Vlasta Bělíček, Radim Metelka).

Dle informací pořadatele se lze stále na turnaj stále hlásit (končí 1. 6.) – aktuální přehled volných termínů a dosažených výkonů je ka nalezení na internetových stránkách vyškovského oddílu (http://www.sweb.cz/kkvyskov).

Krátký rozhovor s Ivanem Čechem

Ahoj Ivane, mohl bys porovnat kvalitu drah v Česku a Německu?
Myslím si, že v Česku se, co se týče kuželen, udělal za poslední období značný krok vpřed. Spousta kuželen byla nově postavena nebo rekonstruována a splňuje nejpřísnější parametry. V Německu je oproti tomu většina kuželen starých a ve většině případů se také na mnoha z nich hraje ještě do klasických kuželek.

Jaký je tvůj názor na Vyškovskou kuželnu?
Super… (úsměv) Doopravdy nemá chybu. Hrálo se mi zde velmi dobře, snad i proto, že na podobných drahách hraji své zápasy v Zerbstu, tudíž jsem se tu cítil skoro jako doma. I atmosféra, na to, že šlo o turnaj byla výborná, hru jsem si užíval.

Jaký je tvůj nejbližší program?
Nyní mě čeká mistrovství Slovenska, na kterém si kladu ty nejvyšší cíle. Poté si od kuželek na chvilku odpočinu a zaměřím se především na kondiční přípravu, která je pro mne v letní přípravě velmi důležitá.

Fanoušky zajímal obsah tvojí tašky, kterou si s sebou bereš na dráhu.
(smích) Nosím tam žluté koule se kterými hraji v Německu zápasy.

Díky a ať se daří!

Zápis a fotografii poskytl David Machala, rozhovor vedl Kamil Bednář.

Ivan Čech 1112 ve Vyškově
Datum: 22. 5. 2008 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Petr Streubel