ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Česko–Slovinsko juniorů a nominace na MS

V Kroměříži na kuželně U Nedopilů se uskutečnila poslední prověrka naší jumiorské reprezentace před nastávajícím Mistrovstvím světa v Zadaru (CRO) ve dnech 18.–25. 5. 2008.

Soupeřem jí byli slovinští junioři a juniorky. Velice nás potěšilo, že Slovinci přijeli v tom nejsilnějším možném složení. Na technické poradě bylo dohodnuto, že nedělní neoficiální utkání se bude hrát opět na 120 hodů, ale jen v 6 lidech. Podrobné výsledky tvoří přílohu tohoto článku.

Slovinská děvčata předvedla svou nadvládu nad juniorským kuželkářským světem v plné kráse a jen předsvěčila, že jsou jasnými favoritkami pro soutěž družstev. To, co předvedla Barbara Fidel, se musí nazvat opravdu kuželkářským koncertem, její rekord 633 byl ozdobou dvoudenních bojů. Slovinští junioři za našimi přece jen o malý kousek zaostali, výhra nad nimi je velice potěšující, ale důležitější bude toto dokázat i v Zadaru.

A co jen krátce k výkonům našich? Sobotní utkání nadělalo trochu vrásek trenérům, kteří přece jen měli o nominaci skoro jasno a tak nakonec o mnohém rozhodla až nedělní odveta. U děvčat v sobotu zůstaly trochu za očekáváním Kamila Šmerdová a Renata Navrkalová, v neděli už byla Kamila výborná a to se pak při nominaci ukázalo jako podstatné. U juniorů byly v sobotu 3 slabší výsledky, nedělní odveta pak rozhodla o tom, že „černý Petr“ zůstane v rukou Filipa Dejdy.

Je nutné se zmínit o vynikajícím zajištění celé třídenní akce šéfem kroměřížské kuželny (a jak řekla paní místostarostka „guru kroměřížských kuželek“) Františkem Nedopilem. Sama kuželna doznala mnoha změn k lepšímu, z nepadavé kuželny je teď kuželna srovnatelná s ostatními ligovými kuželnami, přibylo výtečné zázemí – velká společenská místnost, kde se odehrávalo vše podstatné mimo samotné hraní.

Slavnostního zahájení se zúčastnila místostarostka Kroměříže, své zdravice pronesli i vedoucí obou výprav Ema Zajc a Jiří Jančálek. Všichni hráči i funkcionáři obdrželi na banketu upomínkové předměty města Kroměříže. Františku Nedopilovi je možno tak jen velice poděkovat, bylo to opravdu perfektní. Hezkým momentem bylo i předání květin Hance Wiedermannové u příležitosti jejího 50. reprezentačního startu.

A v neděli po obědě pak byly předány nominační dekrety na mistrovství světa juniorů. Ve čtvrtek 15. 5. večer se tak v Zábřehu sejdou ke krátkému soustředění a následnému odjezdu do Zadaru tito junioři a juniorky:

JUNIORKY:
CVEJNOVÁ Aneta 1987 SKK Primátor Náchod
HRDINOVÁ Lenka 1985 SKK Jičín
MUSILOVÁ Zuzana 1990 ČKD Blansko
RAČKOVÁ Jana 1988 PSJ Jihlava
ŠMERDOVÁ Kamila 1990 ČKD Blansko (bude startovat i na SP dorostu)
VAVERKOVÁ Lucie 1985 SPG Oberpullendorf/Lackenbach (AUT)
WIEDERMANNOVÁ Hana 1988 KK Zábřeh
1. necestující náhradnice:
NAVRKALOVÁ Renata 1990 Loko České Velenice
JUNIOŘI:
BĚLÍČEK Vlastimil 1986 Spartak Přerov
DVOŘÁK Zdeněk 1984 Loko České Velenice
JIROUŠEK Pavel 1988 Loko Česká Třebová
MATYÁŠ Dalibor 1984 Spartak Přerov
METELKA Radim 1989 Zbroj. Vsetín (bude startovat i na SP dor.)
PODZIMEK Martin 1984 Start Rychnov nad Kněžnou
ŘÍHA Zdeněk 1984 SKK Vrchlabí
1. necestující náhradník:
DEJDA Filip 1988 Sokol Kolín
VEDENÍ VÝPRAVY:
JANČÁLEK Jiří prezident ČKA, vedoucí výpravy
SMRČKOVÁ Růžena trenérka juniorek
KEPRT Luděk trenér juniorů
KEPRTOVÁ Soňa fyzioterapeut
KOTYZA Jan mediální pracovník
HOLÝ Petr st. technický vedoucí výpravy

Na závěr nezbývá věřit tomu,že trenéři měli šťastnou ruku, že výpravu nepotkají žádné zdravotní problémy a popřát mnoho úspěchů!

Datum: 28. 4. 2008 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý