ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

V Poháru ČKA již jen po osmi nejlepších

S příchodem jara opustila Pohár ČKA další polovina družstev. Jejich počet se tak v obou kategoriích srovnal a dál pokračuje 8 nejlepších. Poprvé v letošním ročníku nastoupí ke svým pohárovým utkáním také ženská družstva Zábřeha a Blanska.

Družstva z krajských soutěží, která žijí v domnění, že v Poháru ČKA nemají šanci, letos vyvádí z omylu hráči Sokola Spořice. Ti si z kuželny prvoligového Tábora odvezli kanára a jejich šance už se zdály být mizivé. K překvapení ale došlo při odvetě. Zkušeným hráčům Tábora se na spořické dvoudráze vůbec nedařilo. Toho domácí plně využili a Táborským kanára oplatili. Navíc soupeřům povolili vyhrát pouze dvě dráhy a jednu remizovat, což se ve finále ukázalo jako rozhodující.

V minulém kole postoupila Jihlava přes Žirovnici s odřenýma ušima, a tak se dalo očekávat, že jim silné Vrchlabí může způsobit problémy. V prvním zápase byli Severočeši v roli domácích a diváci se měli na co dívat. Ovšem ani tři šestistovky v podání domácích hráčů nestačili na přesvědčivou výhru. Odvetné utkání už bylo plně v režii hráčů PSJ a výsledek 6:0 je posunuje do čtvrtfinále.

Překvapivě snadno si doma poradilo Blansko v jihomoravském derby s Moravskou Slavií Brno. Nepříznivému výsledku přizpůsobili Brňáci svoji sestavu na druhé utkání, ve kterém využili znalosti svých drah. Kvalitním výkonům domácích, z nichž „nejslabší“ podal Michal Kratochvíl (612), už nemohli hosté konkurovat.

Vyrovnaný byl ještě souboj Třebíče s pražskou Konstruktivou. Ta nakonec prokázala, že právem bojuje o 1. ligu a z duelu vyšla jako vítěz.

Zbylé zápasy dopadly lépe pro družstva z vyšších ligových soutěží.

Nejvyšší výkon kola (a prozatím i ročníku) podala Moravská Slavia Brno (4772). Také dva nejúspěšnější jednotlivci jsou členy tohoto oddílu. Tím lepším v tomto kole byl Josef Něnička (663), v jeho stínu pak Miroslav Milan (638).

Ženská kategorie dokončila 1. kolo nadstavby a v tomto zpravodaji přináším jeho rekapitulaci. I tady většinou rozhodovaly ligové zkušenosti. Pozastavit se můžeme jen nad vysokou prohrou letos ještě druholigových Otrokovic s Kroměříží. Zajímavostí na tomto utkání je to, že ani jedno družstvo nemělo výhodu domácího prostředí, protože obě působí na kuželně KK Kroměříž.

Z družstev žen předvedlo nejvyšší výkon družstvo Židenic (4196) se Soňou Lahodovou (569).

Datum: 3. 4. 2008 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Lukáš Hlavinka